Διεθνή

Washington Post: Ο Ζελένσκι στην Ρώμη για συνομιλίες με τον Πάπα και Ιταλούς πολιτικούς ηγέτες

Washington Post: Ο Ζελένσκι στην Ρώμη για συνομιλίες με τον Πάπα και Ιταλούς πολιτικούς ηγέτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι έφτασε στη Ρώμη το Σάββατο για συνομιλίες με Ιταλούς αξιωματούχους και τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είπε ότι το Βατικανό έχει ξεκινήσει μια παρασκηνιακή πρωτοβουλία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι έφτασε στη Ρώμη το Σάββατο για συνομιλίες με Ιταλούς αξιωματούχους και τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είπε ότι το Βατικανό έχει ξεκινήσει μια παρασκηνιακή πρωτοβουλία για να προσπαθήσει να τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε πέρυσι η Ρωσία.

Ο Ζελένσκι έφτασε στο  στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, όπως μετέδωσε προ ολίγου η κρατική τηλεόραση RAI. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι ήταν έτοιμος να τον χαιρετήσει και να τον υποδεχθεί.

«Σήμερα στη Ρώμη», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, «συναντώ τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και την  πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελ΄λονι καθώς και τον Πάπα. Σημαντική επίσκεψη για την επικείμενη νίκη της Ουκρανίας!».

Ο Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποστηρίζει σθεναρά τη στρατιωτική και άλλη βοήθεια προς την Ουκρανία, όπως επίσης και ο Ματαρέλα, ο οποίος είναι αρχηγός κράτους. Η συνάντηση με τον Ματαρέλα στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν το πρώτο επίσημο ραντεβού της επίσκεψης στην ιταλική πρωτεύουσα.

Εκτιμάται ότι ο Β. Ζελένσκι θα κατευθυνθεί, εν συνεχεία, στο Βερολίνο.

Το ακριβές πρόγραμμα του Ζελένσκι δεν είχε ανακοινωθεί δημόσια λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και το Βατικανό επιβεβαίωσε μόνο μια παπική συνάντηση λίγο πριν το αεροπλάνο του Ουκρανού προέδρου προσγειωθεί.

Η Μελόνι συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, λίγο πριν την επέτειο της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Φραγκίσκος, που επιθυμεί την ειρήνη, συναντήθηκε τελευταία φορά με τον Ουκρανό ηγέτη το 2020.

Ο ποντίφικας κάνει συχνά παθιασμένες εκκλήσεις για λογαριασμό του «μαρτυρικού λαού της Ουκρανίας», σύμφωνα με τις εκφράσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments