Αθλητισμός

Το πρώτο χαρτί του ΠΑΟΚ κάηκε

Το πρώτο χαρτί του ΠΑΟΚ κάηκε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώτος «τελικός» για τον ΠΑΟΚ χάθηκε, ολοκληρώνοντας την σεζόν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που τον γυρνά... έξι χρόνια πριν. All in για το Κύπελλο, στο τελευταίο «κανονάκι» του για την επόμενη σεζόν.

Και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, με 5 ήττες και 1 ισοπαλία στα PlayOffs, το χαρτί του ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση δεν κάηκε απλά, στάχτη έγινε… Τι παραπάνω θα μπορούσε να διεκδικήσει μία ομάδα που κατάφερε στο μίνι πρωτάθλημα να επιβληθεί μόνο του Βόλου και του Άρη που τερμάτισαν πιο κάτω από εκείνον; Ή για να το θέσουμε διαφορετικά τι παραπάνω θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ στα PlayOffs όταν στα έξι ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είχε έναν βαθμό; Δεν είναι αμείλικτα τα ερωτήματα. Η πραγματικότητα είναι. Και στην παρούσα φάση μοιάζει με μαύρο καπνό πάνω από την Τούμπα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Στο -16 από την ΑΕΚ, στο -11 από Παναθηναϊκό και στο -6 από Ολυμπιακό.Τα PlayOffs εξελίχθηκαν σε σκέτη καταστροφή για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι επιστρέφουν σε εποχές… 2015-2016. Θα πρέπει να γυρίσει κανείς το χρόνο μία εξαετία πίσω για να συναντήσει και πάλι τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση της βαθμολογίας. Και αυτό από μόνο του, σε μία πρώτη ανάγνωση της σεζόν, συνιστά πισωγύρισμα. Με την υποσημείωση ή αν θέλετε το «κανονάκι» του Κυπέλλου που του απομένει και μπορεί να αλλάξει τις εντυπώσεις στο φινάλε και να τον «φτιάξει» ενόψει καλοκαιριού και νέας σεζόν. Αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα PlayOffs, έχοντας «τρυπήσει» το ταβάνι του, δημιουργώντας με ένα «ξέσπασμα» μεσούσης της σεζόν προσδοκίες που ουδέποτε θα μπορούσαν να καλυφθούν ρεαλιστικά από το ρόστερ και τις δυνατότητες της ομάδας. Σε όλη τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος, έβγαζε ματς με μετρημένα… κουκιά. «Γονάτισε» από απουσίες και προβλήματα τραυματισμών, «κυνηγώντας» την υπέρβαση. Πάλευε αλλά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Και εχθές, απέναντι στον Ολυμπιακό, έβλεπες μία ομάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Μία μικρογραφία της σεζόν. Παίκτες που μπήκαν άρον άρον στην εξίσωση για να πάρουν ρυθμό, για να είναι έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό, παίκτες που βρέθηκαν βασικοί γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση, παίκτες που έχουν γονατίσει από την κούραση και το βάρος που «κλήθηκαν» ξαφνικά να σηκώσουν (σωματική και ψυχολογική) με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Κωνσταντέλια, στην περίπτωση του οποίου ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνέντευξη Τύπου και όχι τυχαία…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Ματς μικρογραφία της σεζόν και στην εικόνα και στην απόδοση. Για έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε ποτέ φέτος το εύκολο γκολ. Γύρω γύρω από την περιοχή η μπάλα και στα δίχτυα ποτέ. Ένας ΠΑΟΚ που έψαχνε διαρκώς φέτος την ατομική ενέργεια, το σουτ εκτός περιοχής, την τελική πάσα, το κάτι παραπάνω στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Για έναν ΠΑΟΚ που αναδεικνύει ως MVP της σεζόν του, τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, έναν υπερπολύτιμο χαφ που δεν είναι όμως βασική του δουλειά να σκοράρει. Για έναν ΠΑΟΚ που έβλεπε και εχθές οι απειλές να έρχονται από τη ζώνη άμυνας. Και το τελευταίο αποτυπώνει ακριβώς και το πρόβλημα. Ξανά. Να φέρνεις ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη γραμμή, αλλά μέχρι εκεί…

«Το γεγονός ότι τερματίσαμε τέταρτοι, σημαίνει ίσως ότι εκεί έπρεπε να βρισκόμασταν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα. Στη σημαντικότερη δήλωση της βραδιάς. Η αποδοχή της ωμής αλήθειας για τον ΠΑΟΚ, όσο σκληρή κι αν είναι, είναι το πρώτο βήμα για την όποια αλλαγή επιθυμούν και θα επιχειρήσουν εντός Δικεφάλου ενόψει καλοκαιριού. Από την αρχή της διαδικασίας των PlayOffs, ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις απαντήσεις στα χέρια του για όλα όσα του λείπουν, σε ποιότητα και ποσότητα. Η τέταρτη θέση απλά το προσυπογράφει. Μόνο που στην παρούσα φάση συνοδεύεται και από ένα συναίσθημα πικρίας.

Το Κύπελλο δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αλλάξει τα όποια δεδομένα υπάρχουν. Είναι όμως πολύ σημαντικό για δύο λόγους: διακυβεύεται ένα τρόπαιο. Και μπορεί να τον «φτιάξει» αισθητά στο φινάλε αυτής της σεζόν του. Η απώλεια του Κυπέλλου σε συνδυασμό με την 4η θέση, θα συνιστά μεγάλη αποτυχία και μπορεί να υποθηκεύσει και την όποια προσπάθεια – διάθεση είχαν οι ασπρόμαυροι να κινηθούν φέτος από ένα άλλο, διαφορετικό μονοπάτι. Και το σημαντικότερο όλων, θα υποθηκεύσει και τη νέα σεζόν του. Το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League (τρίτο γύρο ή play-off) αφήνοντας τον Ολυμπιακό στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, περνά μέσα από το Κύπελλο. Και το Κύπελλο αποτελεί το τελευταίο «κανονάκι» του Δικεφάλου για να σώσει το καλοκαίρι του. Ειδάλλως… μαύρος καπνός.

ΥΓ: Εχθές έπεσε στο γήπεδο της Τούμπας η αυλαία και για έναν εκ των τελευταίων της γενιάς των «Invincibles». Μία γενιά που θα έχει για πάντα την αγάπη και το σεβασμό των φίλων και της οικογένειας του ΠΑΟΚ για όσα πρόσφεραν και κυρίως μας έκαναν να αισθανθούμε. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, είναι μαγεία και στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ενός «αρτίστα» της μπάλας, υπήρχαν σε αφθονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments