Global News

Economist: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποφασίσει πώς θα αποσυνδεθεί από την Κίνα

Economist: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποφασίσει πώς θα αποσυνδεθεί  από την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Economist Intelligence Unit

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, και η Τζάνετ Γέλεν, η υπουργός Οικονομικών, απομάκρυναν πρόσφατα την κυβέρνηση Μπάιντεν από τις σκληρές συζητήσεις περί «αποσύνδεσης» - όρος που χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες.

Υπολογίζουμε την έκθεση της Γηραιάς Ηπείρου στην ασιατική δύναμη. Την περασμένη εβδομάδα το έπραξαν οι Ζοζέπ Μπορέλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα καθώς η γενική διάθεση έχει στραφεί ενάντια στις απολυταρχίες, όπως είναι η Κίνα. Οι περισσότερες χώρες για την εύρεση κοινής αιτίας είναι επαχθής επειδή είναι δύσκολο να πει κανείς τι θέλει η Αμερική.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, και η Τζάνετ Γέλεν, η υπουργός Οικονομικών, απομάκρυναν πρόσφατα την κυβέρνηση Μπάιντεν από τις σκληρές συζητήσεις περί «αποσύνδεσης» – όρος που χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες. από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Εκείνη την εποχή είχε σκοπό να διακρίνει την πολιτική της Ευρώπης για τη διαχείριση του κινδύνου από μια πιο σκληρή αμερικανική προσέγγιση ανάλογη με το οικονομικό διαζύγιο με την Κίνα).

Όλα αυτά φέρνουν στην επιφάνεια το δίλημμα της Ευρώπης. Οι ηγέτες της πρέπει να καταλάβουν πόσο θέλουν να μειώσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από την Κίνα, και με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθούν στις επιδοτήσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πράσινη βιομηχανία που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού τη Αμερικής. Πρέπει, ακόμη, να αποφασίσουν τι θα έκαναν αν η Αμερική γινόταν πιο απαιτητική, ιδίως έναντι της Κίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments