Κόσμος

Για δωροληψία κατηγορείται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας – Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Για δωροληψία κατηγορείται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας – Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter- @nab_ukr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο μεταδίδουν πως έγιναν έφοδοι στα γραφεία και άλλων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οργανισμός κατά της διαφθοράς και ειδική εισαγγελία στην Ουκρανία ανακοίνωσαν πως ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ο Βσέβολοντ Κνιάζεφ, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με 3 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως δωροδοκίες, ανέφερε χθες βράδυ η εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο μεταδίδουν πως έγιναν έφοδοι στα γραφεία και άλλων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.Η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με μεγάλο ποσό σε μετρητά πάνω σε καναπέ. Ανέφερε πως θα δώσει λεπτομέρειες αργότερα.

Η υπηρεσία αυτή και ειδική εισαγγελία ανέφεραν πως διαπίστωσαν «διαφθορά ευρείας κλίμακας στο Ανώτατο Δικαστήριο», κάνοντας λόγο για κύκλωμα που προσπαθούσε να εξασφαλίσει διάφορες χάρες, στο οποίο ενέχονται «η ηγεσία και μέλη του». Στην ανακοίνωσή τους δεν εξήγησαν ποιοι δωροδοκούσαν τους δικαστικούς ή γιατί.

Ο κ. Κνιάζεφ ανέλαβε πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας τον Οκτώβριο του 2021.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει υποσχεθεί επανειλημμένα πως θα πατάξει την κουλτούρα της διαφθοράς και των δωροδοκιών, που θεωρείται ενδημική, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο και στις κρατικές υπηρεσίες. Ο κ. Ζελένσκι θέλει να δείξει πως η Ουκρανία είναι έτοιμη να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ελπίζει να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πράσινο φως για την έναρξή τους εντός 2023.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.