Πολιτική

Σε υπεράσπιση του Διονύση Σαββόπουλου

Σε υπεράσπιση του Διονύση Σαββόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Χολερικές επιθέσεις κατά του Διονύση Σαββόπουλου εκτοξεύουν βουλευτές και στελέχη του Σύριζα, επειδή ο 79χρονος τραγουδοποιός δήλωσε δημόσια την υποστήριξή του προς την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χολερικές επιθέσεις κατά του Διονύση Σαββόπουλου εκτοξεύουν βουλευτές και στελέχη του Σύριζα, επειδή ο 79χρονος τραγουδοποιός δήλωσε δημόσια την υποστήριξή του προς την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανοίκεια και απρόκλητη επίθεση πρωτοστάτησε η γνωστή δημοσιογράφος και υποψήφια του Σύριζα Έλενα Ακρίτα. Η γνωστή χρήστης του Facebook σημείωσε σε μια ανάρτησή της, ξέχειλη από κακία, πως ο Σαββόπουλος δεν δικαιούται… διά να υποστηρίζει την κυβερνώσα κεντροδεξιά παράταξη. Είναι δηλωτική του πολιτικού μανιχαισμού, στον οποίο είναι εγκλωβισμένη η υποψήφια και ο ευρύτερος κομματικός χώρος της, η αδυναμία της στοιχειώδους διάκρισης ανάμεσα σε δημοκρατικές φιλελεύθερες δυνάμεις και στην… ακροδεξιά (!).

Το διαδικτυακό πόνημα της Ε. Ακρίτα είναι επίσης γραμμένο με γενναίες δόσεις εριστικότητας, η οποία είναι ωστόσο απρόκλητη. «Έλα σε παρακαλώ. Έλα που θα μάς κουνήσετε το δάχτυλο ποιον θα γουστάρουμε και ποιον όχι. Έλα που όταν εσείς ξεσκίζετε τον Κραουνάκη, την Τάνια, τον Φοίβο, τη Μποφίλιου είναι καλά. Έλα κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου λες και τα ξέρατε κι από χτες. Άσε με αγάπη μου να χαρείς, έλα μπράβο βραδιάτικο» έγραψε στην πολιτικά αναλφάβητη ανάρτησή της η Ε. Ακρίτα.

Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια ακροδεξιού ετικεταρίσματος του Διονύση Σαββόπουλου, προγραμματισμένη σειρά είχε ο Παύλος Πολάκης, με τον βουλευτή Χανίων να υβρίζει – πάντα χολερικά – την… οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία, παρόδω ειρήσθω, δεν μετακινήθηκε ποτε΄ιδεολογικά πέραν του Κέντρου.

«Είσαι λίγος, διεφθαρμένος, επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος» ανέφερε ο βουλευτής Χανίων ενώ αποκάλεσε ακόμα τον τραγουδοποιό «θεραπαίνιδα του Μητσοτακέικου». «Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακέικου!!! ΤΟΛΜΑΣ και μιλάς ακόμα στο όνομα των τραγουδιών που κάποτε είπες… Είσαι λίγος, διεφθαρμένος, επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος! Ο Ραφαηλιδης είχε σε όλα δίκιο!» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Στην μετωπική επίθεση απάντηση έδωσε προ ολίγου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κάνει λόγο για «μορφή φασισμού» και «χυδαία επίθεση», ενώ υπενθυμίζει παράλληλα την αντιδικτατορική δράση του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Η δήλωση, που έρχεται σε υπεράσπιση του Διονύση Σαββόπουλου, τονίζει πως «η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Διονύση Σαββόπουλο είναι το πρόσωπο μιας άθλιας μορφής του φασισμού. Ένας άνθρωπος με πραγματική δράση κατά της Χούντας, με μια σπουδαία καριέρα και μια ενωτική δημόσια παρουσία υφίσταται μια χυδαία επίθεση επειδή οι απόψεις του δεν είναι αρεστές στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ενός πρώην υπουργού και βουλευτή, μιας υποψήφιας του ψηφοδελτίου Επικρατείας του, αλλά και των διαδικτυακών ταγμάτων εφόδου του, εξαπολύει μια χυδαία επίθεση με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε έναν καλλιτέχνη με σημαντική προσφορά στην Ελλάδα και στον πολιτισμό, επειδή απλώς εξέφρασε την άποψή του.

Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία στην Κουμουνδούρου: να είμαστε ελεύθεροι να συμφωνούμε μαζί τους. Πλέον, δεν τους φοβάται κανείς. Γι’ αυτό και την Κυριακή θα ηττηθούν οι κάθε είδους φασίστες, είτε της πάνω είτε της κάτω πλατείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments