Διεθνή

Μπάιντεν: «Η Αμερική δεν θα χρεωκοπήσει»

Μπάιντεν: «Η Αμερική δεν θα χρεωκοπήσει»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι αισιόδοξες παρατηρήσεις του Μπάιντεν ήρθαν καθώς μια επίλεκτη ομάδα διαπραγματευτών άρχισε να συναντιέται προκειμένου να καθορίσει τους τελικούς όρους μιας συμφωνίας δαπανών για τον προϋπολογισμό και έτσι, να ανοίξει μια πορεία για αύξηση του ορίου χρέους έως την 1η Ιουνίου.

Αισιόδοξος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη πως είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια άνευ προηγουμένου και δυνητικά καταστροφική χρεοκοπία, λέγοντας ότι οι συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές στο Κογκρέσο ήταν παραγωγικές, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής στην Ιαπωνία.

Οι αισιόδοξες παρατηρήσεις του Μπάιντεν ήρθαν καθώς μια επίλεκτη ομάδα διαπραγματευτών άρχισε να συναντιέται προκειμένου να καθορίσει τους τελικούς όρους μιας συμφωνίας δαπανών για τον προϋπολογισμό και έτσι, να ανοίξει μια πορεία για αύξηση του ορίου χρέους έως την 1η Ιουνίου. Τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να κηρύξουν αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους και να πυροδοτηθεί οικονομικό χάος.

«Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό και η Αμερική δεν θα χρεοκοπήσει», δήλωσε ο πρόεδρος από την αίθουσα Ρούσβελτ του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι μια συνάντηση αργά την Τρίτη με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Κογκρέσου ήταν «παραγωγική» και ότι «όλοι ήρθαν στη συνάντηση, νομίζω, καλή τη πίστη».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι όλοι οι αξιωματούχοι — ο Μακάρθι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Γερουσία και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην Γερουσία. — συμφώνησαν πως οι ΗΠΑ δεν θα αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Θα ήταν καταστροφικό για την αμερικανική οικονομία και τον αμερικανικό λαό αν δεν πληρώσαμε τους λογαριασμούς μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν. «Είμαι βέβαιος ότι όλοι στην αίθουσα συμφώνησαν… ότι θα πορευθούμε μαζί, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Πρέπει να κάνουμε το σωστό για τη χώρα. Πρέπει να προχωρήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments