Global News

Le Monde: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024- Θεαματική ζήτηση για εισιτήρια

Le Monde: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024- Θεαματική ζήτηση για εισιτήρια

Πηγή Φωτογραφίας: New Europe

Ο αθλητικός βοηθός της πόλης του Παρισιού, τόνισε τη Δευτέρα ότι «η ζήτηση είναι πέρα ​​από τις προσδοκίες μας». Αντιμέτωπος με την κριτική για τις προσφερόμενες τιμές, υπενθύμισε ότι η έκδοση εισιτηρίων αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των εσόδων του Παρισιού 2024 και «πρέπει να ισορροπήσει» αυτόν τον προϋπολογισμό.

Ιδιαίτερα, άρχισε στις 11 Μαΐου, η δεύτερη περίοδος πώλησης εισιτηρίων για την παρακολούθηση των διοργανώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2024 και είχε ως αποτέλεσμα «πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις εισιτηρίων», όπως δήλωσε ο αθλητικός βοηθός της πόλης του Παρισιού. «Η ζήτηση είναι πέρα πάσης προσδοκίας», πρόσθεσε, προσκεκλημένος στην δημόσια τηλεόραση. Μετά την πώληση 3,25 εκατομμυρίων εισιτηρίων στο τέλος της πρώτης φάσης (ανάμεσα στα μέσα Φεβρουαρίου και τα μέσα Μαρτίου), οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι προσφέρουν 1,5 εκατομμύριο θέσεις για αυτήν την δεύτερη φάση. Όπως η πρώτη περίοδος πώλησης εισιτηρίων, η δεύτερη προκάλεσε παρεξήγηση και έντονη κριτική, τόσο για την αδυναμία πρόσβασης σε ορισμένες θέσεις, όσο – και κυρίως – για τις υψηλές τιμές. , λόγω της διαδικασίας κλήρωσης, όσο και – κυρίως – για το επίπεδο τιμών των θέσεων στις οποίες ήταν δυνατή η πρόσβαση.

«Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια για το ύψος των τιμών, υπάρχει απογοήτευση για τα εισιτήρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά και δεν θα μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, που θα απογοητεύονται», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος. Το ζήτημα του ύψους των τιμών των εισιτηρίων οδηγείται στην Βουλή με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, η οποία ζητεί εξηγήσεις και αναλυτικότερες πληροφορίες. Για τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές, το ζήτημα θα μπορούσε να έχει εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί διαφορετικά από την αρχή. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν αγώνες ολυμπιακού επιπέδου, με τα πτωχότερα εισοδήματα να είναι προορισμένα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από την τηλεόραση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments