Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο Α. Τσίπρας στην ΠτΔ για την διερευνητική εντολή

Εκλογές 2023: Ο Α. Τσίπρας στην ΠτΔ για την διερευνητική εντολή

Πηγή Φωτογραφίας: presidency.gr

Η διερευνητική εντολή για τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τελεσφόρησε, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέστρεψε την εντολή την ίδια ημέρα που την παρέλαβε από την αρχηγό το κράτους.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει σήμερα το πρωί στις 11π.μ. ο πρόεδρος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου για την δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει στην Πρόεδρο την διερευνητική εντολή που είχε παραλάβει χθες το πρωί. Πιο πριν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τη θέση του, ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.  Παράλληλα, τους μετέφερε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν γενικές βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η διερευνητική εντολή για τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τελεσφόρησε, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέστρεψε την εντολή την ίδια ημέρα που την παρέλαβε από την αρχηγό το κράτους. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει πλέον την δεύτερη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Σε περίπτωση αποτυχίας, η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέχει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, δηλαδή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Σημειώνεται ακόμη πως αν η διαδικασία των διερευνητικών εντολών αποβεί άκαρπη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει μια τελευταία προσπάθεια, καλώντας τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, προκειμένου να πεισθούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης από δύο ή περισσότερα κόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments