Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης στην ΠτΔ για την τρίτη διερευνητική εντολή

Ο Ανδρουλάκης στην ΠτΔ για την τρίτη διερευνητική εντολή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει απόψε στις 6:30μμ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει απόψε στις 6:30μμ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στον οποίο αναμένεται να παραδώσει η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβερνήσεως συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Συντάγματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει την δυνατότητα να επιστρέψει πάραυτα την διερευνητική εντολή. Αν δεν το πράξει, καλείται να κινηθεί πολιτικά εντός τριών ημερών για την δημιουργία κυβέρνησης, η οποία θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Έχουν προηγηθεί οι επιστροφές της πρώτης και της δεύτερης εντολής, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κ. Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ολίγου, ο πρόεδρος του Σύριζα επέστρεψε την διερευνητική εντολή, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίστανται οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την αναζήτηση δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος μετά το τέλος της συνάντησης με την αρχηγό του κράτους: «Δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. 

Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό.  Φανταστείτε λοιπόν, έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό. Συνεπώς, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα για εμάς τούτη την ώρα, να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 25 του Ιούνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments