Διεθνή

Αγριεύει η κόντρα Ρωσίας – Σουηδίας: Απελαύνει πέντε Σουηδούς διπλωμάτες από τη Μόσχα

Αγριεύει η κόντρα Ρωσίας – Σουηδίας: Απελαύνει πέντε Σουηδούς διπλωμάτες από τη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει πέντε Σουηδούς διπλωμάτες ως αντίποινα, όπως τα χαρακτήρισε, για την «πορεία σύγκρουσης» της Σουηδίας στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει πέντε Σουηδούς διπλωμάτες ως αντίποινα, όπως τα χαρακτήρισε, για την «πορεία σύγκρουσης» της Σουηδίας στις σχέσεις με τη Ρωσία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ανταπαντά στην απέλαση πέντε μελών του διπλωματικού του προσωπικού από τη Σουηδία τον περασμένο μήνα, την οποία χαρακτήρισε ένα «ανοικτά εχθρικό βήμα».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ανταπαντά στην απέλαση πέντε μελών του διπλωματικού του προσωπικού από τη Σουηδία τον περασμένο μήνα, την οποία χαρακτήρισε ένα «ανοικτά εχθρικό βήμα».

Η ρωσική διπλωματία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει από την 1η Σεπτεμβρίου το γενικό προξενείο της Σουηδίας στην Αγία Πετρούπολη και αυτό της Ρωσίας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί από πέρυσι που η Σουηδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη ρωσική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι σχέσεις έχουν «φθάσει σε πρωτόγνωρα χαμηλό επίπεδο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments