Πολιτική

Χριστοδουλίδης: Ικανοποιημένος από τις συνομιλίες με Σολτς

Χριστοδουλίδης: Ικανοποιημένος από τις συνομιλίες με Σολτς

Πηγή Φωτογραφίας: (AP Photo/Markus Schreiber)

Ο Κύπριος πρόεδρος είχε χθες συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας

Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, χθες, στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι έχουν συμφωνήσει σε κάποιες ενέργειες.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του σήμερα στη Λευκωσία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχε με τον Γερμανό Καγκελάριο, σημειώνοντας πως οι δηλώσεις του κ. Σόλτς «ήταν ξεκάθαρες σε σχέση με την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει στην προσπάθεια για σπάσιμο του αδιεξόδου».

«Θα είμαστε σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα με τον Γερμανό Καγκελάριο, για να δούμε πώς δημιουργούνται εκείνες οι συνθήκες για να πετύχουμε τον κοινό στόχο – διότι είναι κοινός στόχος και με τη Γερμανία – για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά».

Όσον αφορά στην Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη που έδωσε στη Γερμανία και πως από ‘κει και πέρα συζήτησε ονόματα, χωρίς να δημοσιοποιήσει, κάτι που δεν μπορεί άλλωστε να πράξει, το όποιο όνομα.

«Συζήτησα, ναι, συγκεκριμένα με τον Γερμανό Καγκελάριο, όπως έπραξα και με τον Γάλλο πρόεδρο, καθώς και με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας», σημείωσε, υποδεικνύοντας πως αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι να αφήσουμε τη διπλωματία να κάνει τη δουλειά της.

«Υπάρχουν και σήμερα επαφές σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες ακριβώς για αυτό το θέμα και ελπίζουμε να υπάρξει μια θετική κατάληξη», συμπλήρωσε, υποδεικνύοντας ότι «την επομένη των εκλογών στην Τουρκία θα δούμε και πιο συγκεκριμένα πού οδηγείται αυτή η προσπάθεια».

Σε ερώτηση αν έχουν αναφερθεί από πλευράς του Καγκελάριου της Γερμανίας κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε «φυσικά, έχουμε συμφωνήσει σε κάποιες ενέργειες, οι οποίες δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, διότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποτέλεσμα άμεσα από αυτές τις προσπάθειες και όχι απλώς να τις αναφέρουμε για επικοινωνιακούς σκοπούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments