Ελλάδα

Subset: Ένα νέο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών

Subset: Ένα νέο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών

Πηγή Φωτογραφίας: www.onassis.org- digitalculture. gov . gr

To Subset, του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Σπύρος Γασπαράτος, έχει αναθέσει σε δύο σύγχρονα ελληνικά ensemble, τους ΤΕΤΤΤΙΞ και τους Triger Happy, να δημιουργήσουν δύο καινούργια έργα-εγκαταστάσεις ειδικά για τη νέα σκηνή του Ωδείου Αθηνών.

ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΑ στο φεστιβάλ, το Subset είναι ένα πολυήμερο και πολυπρισματικό πρότζεκτ που στόχο έχει να παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις που επικρατούν την τελευταία δεκαετία στον χώρο της παγκόσμιας σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους ολοκαίνουργιους χώρους του Ωδείου Αθηνών και θα διαρκέσει πέντε ημέρες, περιλαμβάνοντας συναυλίες, περφόμανς αλλά και club night. To Subset, του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Σπύρος Γασπαράτος, έχει αναθέσει σε δύο σύγχρονα ελληνικά ensemble, τους ΤΕΤΤΤΙΞ και τους Triger Happy, να δημιουργήσουν δύο καινούργια έργα-εγκαταστάσεις ειδικά για τη νέα σκηνή του Ωδείου Αθηνών. Το Subset είναι ένα πολυήμερο και πολυπρισματικό πρότζεκτ που στόχο έχει να παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις που επικρατούν την τελευταία δεκαετία στον χώρο της παγκόσμιας σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής. Οι Trigger Happy από την Κέρκυρα θα παρουσιάσουν το υβριδικό «In medias res», ένα έργο που αντλεί έμπνευση από μια συλλογή αναλογικών και ψηφιακών μέσων ηχογράφησης, αναπαραγωγής και μετάδοσης ήχου (ραδιόφωνα, μπομπινόφωνα, κασετόφωνα, CD-player, πικάπ, mp3-player και σκληρούς δίσκους).

Εδώ επαναχρησιμοποιούνται και η λειτουργία τους είναι διαφορετική από την αρχική, σκοπό της είναι η εξερεύνηση κάθε μουσικού ύφους και των ηχητικών δυνατοτήτων των αντικειμένων. Οι ΤΕΤΤΤΙΞ παρουσιάζουν την παράσταση cheVron fold, μια immersive εμπειρία που συνδυάζει σύγχρονη μουσική και φωτισμό και την επιμελείται η Ελένη Χούμου. Το κοινό θα εισχωρήσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό στο σχήμα V και θα δέχεται ερεθίσματα από ήχο και φως, ενώ οι μουσικοί θα αλλάζουν διαρκώς θέση στον χώρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο έργα που παίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τρία ελληνικά έργα-αναθέσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου από τους Rebecca Saunders, Jo Kondo, Μιχάλη Παρασκάκη, Νίκο Ιωακείμ και Ελένη Ράλλη. Εκτός από αυτά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σε μεμονωμένες εμφανίσεις τους Ergon Ensemble, Vinyl -terror & -horror, MMMΔ & Alem και να γνωρίσει τη δουλειά ανερχόμενων μουσικών της διεθνούς πειραματικής σκηνής, όπως η δική μας Saber Rider και οι Robert Henke, Kali Malone, Hekla και Sébastien Roux ‒ ορισμένοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρειάζεται, επίσης, να τονιστεί η διαδραστικότητα του πρότζεκτ με τα εργαστήρια που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, στα οποία οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη μεθοδολογία που ακολουθούν για τη δημιουργία της μουσικής τους. Τέλος, υπάρχει και μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στην κλαμπ και χορευτική σκηνή με προσκεκλημένους την Electric Indigo και τον Aroent.

Subset Festival

  • Ωδείο Αθηνών 21-25/6, 21:00
  • 21/6: Saber Rider/ Vinyl -terror & -horror στο Αμφιθέατρο και Trigger Happy στη Νέα Σκηνή
  • 22/6: MMMΔ & ALEM στο Αμφιθέατρο και Trigger Happy στη Νέα Σκηνή
  • 23/6: Hekla/Kali Malone στο Αμφιθέατρο και Sébastien Roux στο Φουαγιέ Τεχνών
  • 24/6: ΤΕΤΤΤΙΞ και Ελένη Χούμου στη Νέα Σκηνή και Robert Henke στο Αμφιθέατρο και Club Night στο Φουαγιέ Τεχνών
  • 25/6: ΤΕΤΤΤΙΞκαι Ελένη Χούμου στη Νέα Σκηνή και Ergon Ensemble στο Αμφιθέατρο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments