Πολιτική

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ως προτεραιότητα, βέβαια, μέχρι τις 25 Ιουνίου, τίθεται η επερχόμενη κάλπη και ο Σύριζα θα πάει, έστω με κομμένα φτερά

Η επώδυνη ήττα στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου και η απόσταση των είκοσι μονάδων είναι επόμενο να φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις στο εσωτερικό του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ως προτεραιότητα, βέβαια, μέχρι τις 25 Ιουνίου, τίθεται η επερχόμενη κάλπη και ο Σύριζα θα πάει, έστω με κομμένα φτερά, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα να σώσει ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί.

Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει να μη σημειώσει νέα υποχώρηση στα ποσοστά του, η οποία θα σημάνει την απαρχή μιας ραγδαίας ρευστοποίησης με άγνωστη κατάληξη.

Για το θεαθήναι και μόνο, η ηγεσία αυτή την ώρα εμφανίζεται συσπειρωμένη μπροστά στην υπαρξιακή μάχη που θα δώσει στις επερχόμενες δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Οι πολλές ωστόσο παθογένειες του Σύριζα δεν μπορούν να κρυφτούν.

Η πραγματική εικόνα, συνεπώς, διαμορφώνεται εντελώς διαφορετική στο εσωτερικό, όπου ήδη ξεδιπλώνονται δύο αλληλοσυγκρουόμενα σχέδια για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου.

Το πρώτο σχέδιο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να παραμένει, προχωρώντας σε εκτεταμένη εκκαθάριση προσώπων και κομματικών μηχανισμών και να πηγαίνει σε έκτακτο συνέδριο με εκλογή προέδρου από την κοινωνική βάση του κόμματος, τα οργανωμένα μέλη και τους φίλους που θα προσέλθουν.

Το δεύτερο θέλει τον Αλ. Τσίπρα να παραιτείται αμέσως μετά την 25η Ιουνίου, δρομολογώντας διαδικασίες για την διαδοχή του και δίνοντας παράλληλα το σήμα στους υποψηφίους να δηλώσουν «παρών» για την ηγεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments