Διεθνή

Μπορέλ: Άθλια η θέσπιση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας στην Ουγκάντα

Μπορέλ: Άθλια η θέσπιση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας στην Ουγκάντα

Πηγή Φωτογραφίας: Αγώνας της Κρήτης

"Η κυβέρνηση της Ουγκάντας έχει την υποχρέωση να προστατεύει όλους τους πολίτες της και να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Εάν δεν το κάνει, οι σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους θα υπονομευτούν", προστίθεται σε ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτήρισε χθες Δευτέρα “άθλια” τη θέσπιση στην Ουγκάντα ενός νέου νόμου κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, που προβλέπει βαριές ποινές για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας.

“Η έκδοση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας από τον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσεβένι είναι άθλια. Ο νόμος αυτός αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις της Ουγκάντας βάσει του Αφρικανικού Χάρτη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των λαών, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων για την αξιοπρέπεια και τη μη διάκριση, και την απαγόρευση της σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής τιμωρίας”, δήλωσε ο Μπορέλ με μήνυμά του στο Twitter.

“Η κυβέρνηση της Ουγκάντας έχει την υποχρέωση να προστατεύει όλους τους πολίτες της και να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Εάν δεν το κάνει, οι σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους θα υπονομευτούν”, προστίθεται σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments