Πολιτική

Γκρίνια φέρνει ο Μαραντζίδης στον ΣΥΡΙΖΑ

Γκρίνια φέρνει ο Μαραντζίδης στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», λέει η λαϊκή παροιμία

«Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», λέει η λαϊκή παροιμία. Μένει να αποδειχθεί αν ο Νίκος Μαραντζίδης θα καταφέρει να αναστρέψει το κλίμα στην Κουμουνδούρου και να βοηθήσει έτσι ώστε ο Σύριζα να έχει μια καλή παρουσία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γαλλομαθής, με διδακτορική διατριβή στις πολιτικές επιστήμες και με γνωστικό αντικείμενο την ελληνική πολιτική και τις κοινωνικές ταυτότητες, ο Νίκος Μαραντζίδης έγινε γνωστός μέσα από την  – ενίοτε εριστική – αρθρογραφία του στην «Καθημερινή», τις δημοσκοπήσεις που διεξήγαγε για τον Σκάι αλλά και τις εργασίες του για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.  Άλλωστε, στα ερευνητικά και συγγραφικά ενδιαφέροντά του βρίσκονται η εκλογική και πολιτική συμπεριφορά, τα κομμουνιστικά κόμματα  και κινήματα, οι εμφύλιοι πόλεμοι στην Ευρώπη.

Η ανάμιξή του στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου και η ανάληψη ενεργού ρόλου στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος δεν έγιναν χωρίς γκρίνια.

Γενικότερα, όμως, μετά τη συντριβή της 21ης Μαΐου, τα νεύρα στην πλατεία Κουμουνδούρου είναι τεταμένα και η έλευση ενός καθηγητή πολιτικής επιστήμης,  ο οποίος έχει ασκήσει κριτική στην Αριστερά, τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν βοηθάει στην εκτόνωση της κατάστασης.  Οι απόψεις του αλλά και τα όσα έχει γράψει κατά καιρούς στα βιβλία του για το ΕΑΜ, τον Εμφύλιο, το ΚΚΕ κ. λπ. έχουν πολλές φορές προκαλέσει αντιδράσεις από αριστερούς.

Πριν από δύο χρόνια, είχε επικαλεστεί λόγια φίλου του, ο οποίος παρομοίασε τον σημερινό Σύριζα με «ήσυχους Δανούς», όταν πριν δέκα χρόνια ήταν σαν τους… Βίκινγκς! Σε άρθρο του με τίτλο «Γιατί τόσοι αριστεροί έγιναν ένθερμοι δεξιοί;» επιχείρησε να εξηγήσει ότι η γοητεία της Αριστεράς ξεθώριασε για τους φοιτητές και πως η αριστερά «λειτουργούσε (και) ως μηχανισμός κοινωνικής ανέλιξης».

Σήμερα, ο Νίκος Μαραντζίδης θα έχει την ευθύνη σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα, θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και θα προτείνει τις επόμενες κινήσεις βάσει των στοιχείων που θα αναλύει.

Πάντως το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη με το οποίο ζητούσε αλλαγή ηγεσία μόλις δύο ημέρες μετά το εκλογικό «στραπάτσο» εξόργισε και εξοργίζει πολλούς αριστερούς, αφού σε αυτό υποστηρίζει πως «επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του, όχι αύριο, αλλά σχετικά σύντομα. Εξάλλου, διαθέτει φρέσκα και χαρισματικά άτομα που μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Και αυτά τα άτομα είναι ελπίδα για την κοινωνία πρωτίστως, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς».

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα κα πράγματα στην Κουμουνδούρου, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν ανοιχτά κατά του καθηγητή, αν υπάρξει δεύτερο συνεχές, αρνητικό αποτέλεσμα τον Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments