Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται χαράτσια στα προγράμματά τους

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται χαράτσια στα προγράμματά τους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βάσει των όσων έχουν ισχυριστεί Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, μέσω της αύξησης των φόρων στα μερίσματα που υπερβαίνουν ετησίως ένα συγκεκριμένο ποσό

Βάσει των όσων έχουν ισχυριστεί Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, μέσω της αύξησης των φόρων στα μερίσματα που υπερβαίνουν ετησίως ένα συγκεκριμένο ποσό, μέσω έκτακτης φορολογίας στα κέρδη εκατοντάδων μεγάλων επιχειρήσεων και μέσω της σημαντικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου των γονικών παροχών κι των δωρεών μπορούν να εξασφαλιστούν επιπλέον φορολογικά έσοδα για να καλυφτούν οι δημοσιονομικές δαπάνες που θα προκαλέσουν οι εισοδηματικές ενισχύσεις και οι λοιπές παροχές που περιλαμβάνονται στα οικονομικά προγράμματα.

Η πρώτη ομολογία των προθέσεων για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα και τη μείωση του αφορολογήτου των γονικών παροχών έγινε από τον τέως βουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σύριζα κ. Γιάννη Δραγασάκη. Πριν από δυο μήνες, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το κόμμα του ως κυβέρνηση να χαμηλώσει σημαντικά το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για γονικές παροχές και για δωρεές χρηματικών ποσών σε συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού καθώς επίσης και να αυξήσει τη φορολογία των μερισμάτων. Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα κ. Πόπη Τσαπανίδου μίλησε την περασμένη εβδομάδα για έκτακτη φορολογία στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι τα υπερκέρδη ορίζονται με τον τρόπο που η Ε. Ε. τα προσδιόρισε και τα φορολόγησε σε πολλές χώρες. Δεν μίλησε πιο συγκεκριμένα για το ποιες επιχειρήσεις αφορά το μέτρο, επιμένοντας ότι η φορολόγηση αφορά αυτές που έχουν σημειώσει υπερέσοδα. Σε επόμενη δήλωσή της η κ. Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε υπερκέρδη επάνω από 6 δις, ευρώ των εταιριών ενέργειας και διύλισης, σύμφωνα με τους ισολογισμούς του 2022.

Πάντως ο υποψήφιος του Σύριζα κ. Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε επιπλέον σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» σε «σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, μεγάλες εταιρείες logistics», μιλώντας για κλάδους με υπερκέρδη. Ίδια κλιμακωτή φορολόγηση με αυτήν που προβλέπει το πρόγραμμα του Σύριζα προβλέπει και το ΠΑΣΟΚ για τα μερίσματα. Βάσει των όσων ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος κ. Παναγιώτης Δουδωνής, τα μερίσματα θα πρέπει να φορολογούνται κλιμακωτά με 5% – 10% ανάλογα με το ύψος του ετήσιου ποσού που εισπράττει κάθε φυσικό πρόσωπο.

Επιπλέον, βάσει των όσων υποχρεώθηκε να αποκαλύψει των όσων αναγκάστηκε να αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα η κ. Ελένη Χρονοπούλου, έτερη υποψήφια του Κινήματος, η φορολογία επί των κερδών των επιχειρήσεων της χώρας θα αυξηθεί με την επιβολή έκτακτου φόρου, ενώ με ανάρτησή της στο Twitter παρουσίασε τις βασικές εξαγγελίες του φορολογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνουν επιπλέον τη μείωση του αφορολογήτου των 800.00 ευρώ το οποίο ισχύει σήμερα για τις γονικές παροχές και τις λοιπές δωρεές χρηματικών ποσών και περιουσιακών στοιχείων προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας. Η μείωση αυτή θα είναι της τάξεως του 50%, δηλαδή το αφορολόγητο θα περιοριστεί στα 400.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments