Τεχνολογία

H μεικτή πραγματικότητα το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple – Όλα όσα ξέρουμε για το AR/VR headset

H μεικτή πραγματικότητα το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple – Όλα όσα ξέρουμε για το AR/VR headset

Πηγή Φωτογραφίας: ZDNET

Το AR/VR headset θα είναι μια αυτόνομη συσκευή με τσιπ πυριτίου που θα προσφέρει επιδόσεις εφάμιλλες των Mac της Apple.

Συνέδριο προγραμματιστών αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 στα κεντρικά της Apple στην Καλιφόρνια. Κι αυτό γιατί πέρα από τις αναβαθμίσεις του iOS και τα ανανεωμένα προϊόντα, που συνηθίζει να παρουσιάζει στους πιστούς του ο τεχνολογικός κολοσσός περίπου τέτοια εποχή, όλα δείχνουν ότι θα μας συστήσει και μια πολλά υποσχόμενη wearable συσκευή που θα ταξιδεύει τους χρήστες σε νέες πραγματικότητες…

Σύμφωνα με τις φημολογίες που διακινούνται όλο το προηγούμενο διάστημα, από ειδικούς του κλάδου που έχουν αποδειχθεί, ανά διαστήματα, ακριβείς στις προβλέψεις τους, όπως για παράδειγμα ο Ross Young, CEO της Display Supply Chain Consultants, ο κολοσσός του Κουπερτίνο θα παρουσιάσει τα γυαλιά επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας της Apple.

Φημολογείται ότι οι οθόνες τους θα είναι εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (τεχνολογίας Micro OLED με διαγώνιο 1,41 ιντσών, ανάλυση 4.000 ppi και φωτεινότητα 5.000 nits), επιτρέποντας στον χρήση να βλέπει σε ανάλυση 4Κ μέσα από αυτά.

Το AR/VR headset θα είναι μια αυτόνομη συσκευή με τσιπ πυριτίου που θα προσφέρει επιδόσεις εφάμιλλες των Mac της Apple. Λέγεται ότι θα φορά δύο τσιπ στο εσωτερικό της, που θα της επιτρέπουν να εκτελεί σύνθετες εργασίες και να χειρίζεται τις δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας, ενώ επιπλέον θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από ένα iPhone ή ένα Mac, παρότι η σύζευξη θα είναι δυνατή ώστε να χρησιμοποιείται το iPhone ως πληκτρολόγιο και να διευκολύνεται η μεταφορά αρχείων.

Σχεδιαστικά, τα ακουστικά θα μοιάζουν με αντίστοιχες συσκευές των ανταγωνιστών, όπως τα γυαλιά της Facebook, Oculus Quest. Θα είναι ωστόσο πιο κομψά και ελαφρύτερα, χάρη σε μια εξωτερική και όχι ενσωματωμένη μπαταρία που λέγεται ότι θα διαθέτουν. Σύμφωνα με τον Ian Zelbo θα μοιάζουν κάπως έτσι.

Αντι τα γυαλιά θα έχουν ενσωματωμένες περισσότερες από 12 κάμερες για την παρακολούθηση των κινήσεων των χεριών και των ματιών. Στόχος είναι οι χρήστες να μπορούν να κοιτάζουν ένα αντικείμενο στην οθόνη και να το επιλέγουν, κουνώντας απλά τα χέρια τους κι αλληλεπιδρώντας με την μάσκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν εντέλει παρουσιαστούν, θα αποτελέσουν την πρώτη φορητή συσκευή AR/VR της τεχνολογικής εταιρείας, η οποία ωστόσο βασίζεται σε μια τεχνολογία με την οποία πειραματίζεται εδώ και χρόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple ασχολείται με την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα την τελευταία εικοσαετία, έχοντας καταθέσει μέχρι σήμερα αρκετές σχετικές πατέντες. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η ενασχόλησή της φέρεται να εντατικοποιείται, δεδομένων των πολλαπλών σχετικών προσλήψεων στις οποίες έχει προβεί αλλά και των εξαγορών σχετικών με ΑR/VR εταιρειών.

Χάρη σε αυτή την χρόνια ερευνητική δραστηριότητα της, τα γυαλιά μεικτής πραγματικότητας αναμένεται να είναι αρκετά ακριβά. Η τιμή τους εκτιμάται ότι θα φτάνει, αν όχι ξεπερνά, τα 3000 δολάρια. Παρόλα αυτά δεν είναι υπερβολικά υψηλή αν σκεφτεί κανείς ότι το αντίστοιχο προϊόν της Microsoft (Hololens) κοστίζει κοντά 3.500 δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments