Global News

CNBC: ΔΝΤ – Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον

CNBC: ΔΝΤ – Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον

Πηγή Φωτογραφίας: ICTPLUS

Η επικεφαλής του ΔΝΤ λέει ότι δεν υπάρχει σημαντική επιβράδυνση στον δανεισμό και η Fed, η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να χρειαστεί να κάνει περισσότερα. Βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε «ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έχει δει ακόμη αρκετές τράπεζες να αποσύρουν τον δανεισμό που θα αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αλλάξει πορεία με τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων. «Δεν βλέπουμε ακόμη σημαντική επιβράδυνση στον δανεισμό. Υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις, αλλά όχι στην κλίμακα που θα οδηγούσαν στην υποχώρηση της Fed», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η Federal Reserve σε έκθεση για τον τραπεζικό τομέα τον Μάιο  προειδοποίησε ότι οι δανειστές ανησυχούν για τις μελλοντικές συνθήκες, καθώς τα προβλήματα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ οδήγησαν τις τράπεζες στο να αυστηροποιήσουν τα πρότυπα δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι υπεύθυνοι για τα δάνεια και το δανεισμό της Fed πρόσθεσαν ότι αναμένουν τα ζητήματα να συνεχιστούν το επόμενο έτος λόγω των μειωμένων προβλέψεων για την ανάπτυξη και των ανησυχιών για εκροές καταθέσεων.

«Επιθυμώ να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον. Επομένως, δώστε προσοχή στις τάσεις και να είστε ευέλικτοι, να μπορείτε να προσαρμοστείτε σε πιθανές νέες τάσεις», δήλωσε η Κ. Γκεοργκίεβα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments