Πολιτική

Τι αναφέρει το υπόμνημα της ΝΔ για το κόμμα Κασιδιάρη

Τι αναφέρει το υπόμνημα της ΝΔ για το κόμμα Κασιδιάρη
Υπόμνημα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να μην συμμετάσχει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Υπόμνημα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να μην συμμετάσχει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, στηλιτεύει την αποχή του Σύριζα από την υποβολή υπομνημάτων αναφορικά με το νεοφασιστικό κόμμα.

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται και από το κείμενο του υπομνήματος.

Σε αυτό το τελευταίο τονίζεται ότι η αναμφίλεκτη ηγεσία του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» ανήκει στον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είναι ήδη καταδικασμένος από την Ελληνική δικαιοσύνη. Ο δε ηγετικός ρόλος του Η. Κασιδιάρη προκύπτει από την ίδια την ακολουθία των γεγονότων, τα οποία αναφέρονται λεπτομερώς.

Επιπλέον, λόγω της απόλυτης σύνδεσης του εν λόγω πολιτικού κόμματος και του υπό κρίση συνασπισμού ανεξαρτήτων υποψηφίων ως προέκτασης αυτού, σχηματίζεται η ισχυρή πεποίθηση ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση πρόκειται να συμμετάσχει και το «κόμμα Κασιδιάρη».

Για την Νέα Δημοκρατία, ως δεδομένα πρέπει να θεωρούνται η ταύτιση του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» με τον συνασπισμό ανεξαρτήτων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία», καθώς και ο ηγετικός ρόλος του Ηλία Κασιδιάρη σε αυτόν.

Ακόμη, ο συνασπισμός ανεξαρτήτων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» αξιοποιεί την ήδη υπάρχουσα κομματική δομή και οργάνωση.

Ο εν λόγω συνασπισμός δεν αποτελεί μια αυθόρμητη συλλογική άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι αλλά εναρμονισμένη και καθοδηγούμενη πρακτική καταστρατήγησης του Συντάγματος, της κείμενης νομοθεσίας και της υπάρχουσας νομολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments