Πολιτική

Μητσοτάκης: 4ετία αναμόρφωσης του ΕΣΥ

Μητσοτάκης: 4ετία αναμόρφωσης του ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώτη προτεραιότητα στη νέα τετραετία συνιστά η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώτη προτεραιότητα στη νέα τετραετία συνιστά η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το νέο ΕΣΥ, όπως ο κύριος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει πολύ πριν από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, προϋποθέτει τον συνολικό επανασχεδιασμό του Χάρτη Υγείας της Χώρας μας και σημαντικούς πόρους, που σε βάθος τετραετίας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει πολλές φορές – και το επανέλαβε και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση – το προσωπικό ενδιαφέρον του για τα θέματα υγείας και την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα για μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της Υγείας.

Χθες από τη Θάσο απάντησε στα αντιπολιτευτικά βέλη, με αφορμή δύο δυσάρεστα περιστατικά, ότι προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του ΕΣΥ. Το νέο ΕΣΥ είχε προαναγγελθεί το 2019, αλλά οι αλλαγές σκόνταψαν στην πανδημική κρίση και στα προβλήματα που ακολούθησαν με την οικονομική κρίση.

Επισκεπτόμενος το Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» και με αφορμή το νέο πρόγραμμα «Οίκοθεν», ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε. Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες».

Σε αυτήν την κατεύθυνση κεντρικά στον σχεδιασμό της ΝΔ, όπως επανειλημμένα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπαίνουν οι προσλήψεις προσωπικού, μείζον πρόβλημα σε αυτήν την φάση, και δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη του συνόλου των κενών θέσεων, αλλά και στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομειακών ιδρυμάτων από τις εφημερίες μέχρι τα επείγοντα.

Επίσης, βασικός άξονας θα είναι η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με το δίκτυο των προσωπικών ιατρών, τις πολιτικές πρόληψης και τη διεύρυνση του δικτύου των τοπικών Κέντρων Υγείας, ώστε να δημιουργηθεί «ανάχωμα» προστασίας στα νοσοκομεία, που αναγκαστικά σηκώνουν τεράστιο βάρος εξαιτίας περιστατικών, που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων θα συμβάλλει και ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος. Μέσω του εν λόγω φακέλου, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ προσδοκά ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, λιγότερη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Έναν φάκελο που θα πρέπει να αποκτήσουν όλοι, ώστε οι ιατρικές πληροφορίες να διακινούνται ψηφιακά στις μονάδες Υγείας, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments