Πολιτική

Το δίλημμα της τρίτης κάλπης και η παγίδα του εφησυχασμού

Το δίλημμα της τρίτης κάλπης και η παγίδα του εφησυχασμού
Με το δίλημμα «αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνει την προεκλογική στρατηγική του

Με το δίλημμα «αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνει την προεκλογική στρατηγική του, καθώς η Χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

«Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση. Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο θα μας οδηγούσε νομοτελειακά σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροιδευόμαστε», διεμήνυσε κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Πειραιώς αντικρούουν τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ωμού εκβιασμού και επιμένουν πως ο κ. Μητσοτάκης απλώς περιέγραψε χωρίς περιστροφές τα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι σαφές πως στη Νέα Δημοκρατίας επιζητούν τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση πρωτίστως των ψηφοφόρων που επέλεξαν το κόμμα στις 21 Μαΐου, εξ ου και το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των πλέον προβεβλημένων στελεχών σε όλους τους νομούς και τους δήμους της επικράτειας.

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν εξάλλου πως η Χώρα δεν έχει ανάγκη να μπει σε έναν φαύλο κύκλο αστάθειας, ούτε και σε πολιτική περιδίνηση, πολλώ δε μάλλον όταν σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας η Τουρκία έχει ήδη σταθερή κυβέρνηση με έναν αναβαπτισμένο Ερντογάν.

Πρέπει λοιπόν να ακυρωθεί το «καψόνι» του Αλέξη Τσίπρα με την απλή αναλογική, ήδη η Χώρα έχει χάσει πέντε εβδομάδες και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν για τη διεξαγωγή των εκλογών του Ιουνίου, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, επιμένοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προβάλλει τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης της πατρίδας μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments