Global News

Le Monde: Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων διχάζουν τον ΟΗΕ

Le Monde: Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων διχάζουν τον ΟΗΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κρατών μελών του ΟΗΕ γύρω από τα δικαιώματα των LGBTQ + ατόμων

Μια ομάδα αφρικανικών χωρών και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν την αναφορά του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κρατών μελών του ΟΗΕ γύρω από τα δικαιώματα των LGBTQ + ατόμων απέτρεψε για πρώτη φορά την έγκριση του προγράμματος και του προϋπολογισμού της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ). Αυτές οι διαφορές στις απόψεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου θα μπορούσαν να καθυστερήσουν οριστικά την έγκριση του εξαμηνιαίου προϋπολογισμού της ΔΟΕ 885 εκατομμυρίων δολαρίων ή ακόμη και να οδηγήσουν σε αδιέξοδο, εν μέσω του Μήνα Υπερηφάνειας LGBTQ+.

Σύμφωνα με διπλωμάτες που έδωσαν συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), αυτό το επεισόδιο είναι μέρος μιας ευρύτερης και συντονισμένης προσπάθειας των αφρικανικών και μουσουλμανικών χωρών να αφαιρέσουν τις αναφορές σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Οι χώρες μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας, του οργάνου λήψης αποφάσεων της ΔΟΕ, «δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συναίνεση για το πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΔΟΕ για το 2024 και το 2025» , δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ρόζαλιντ Γιαρντ. «Η διαφωνία αφορά το λεξιλόγιο που εισάγεται στην ενότητα που είναι αφιερωμένη στην ισότητα των φύλων τη μη διάκριση και την ένταξη », είπε.

Σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές, παρόμοιες αναφορές είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενους προϋπολογισμούς προγραμμάτων χωρίς σημαντική αντίθεση, αλλά αυτή την εβδομάδα οι αφρικανικές και μουσουλμανικές χώρες πρότειναν μια τροπολογία για την κατάργηση της αναφοράς σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες που καλύπτονται από την εντολή της ΔΟΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments