Διεθνή

Le Figaro: Η Μ. Βρετανία αναχαιτίζει αεροπλάνα κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Le Figaro: Η Μ. Βρετανία αναχαιτίζει αεροπλάνα κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Μεγάλη Βρετανία κινητοποίησε τα μαχητικά της αεροπλάνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, 8 και 9 Ιουνίου, για να αναχαιτίσει πολλά ρωσικά αεροπλάνα που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, αεροσκάφη Typhoon της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) με έδρα την Εσθονία και σουηδικά αεροπλάνα Gripen «κινητοποιήθηκαν » για να « αναχαιτίσουν » δύο ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και της Σουηδίας », ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.

« Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν συμμορφώθηκαν με τους διεθνείς κανόνες μη επικοινωνώντας με τις σχετικές περιοχές πληροφοριών πτήσης (FIR), αλλά παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και συνέχισαν την πτήση τους», πρόσθεσε το υπουργείο . Το πρωί της Παρασκευής, βρετανικά αεροσκάφη κινητοποιήθηκαν και πάλι για να αναχαιτίσουν αεροσκάφη που πετούσαν νότια της ηπειρωτικής Ρωσίας προς το Καλίνινγκραντ. Στη συνέχεια, μαχητικά της RAF αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία επίσης πετούσαν νότια της ηπειρωτικής Ρωσίας πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας και τη Βαλτική Θάλασσα.

« Για άλλη μια φορά, τα ρωσικά αεροσκάφη δεν συμμορφώθηκαν με τους διεθνείς κανόνες μη διασφαλίζοντας την κατάλληλη σύνδεση με τα τοπικά FIR », επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας. Στα βρετανικά Typhoons προστέθηκαν αεροσκάφη της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία συνόδευσαν τα ρωσικά αεροσκάφη στον Κόλπο της Φινλανδίας, πριν τα παραδώσουν στη σουηδική Πολεμική Αεροπορία Gripens. Πορτογαλικά και ρουμανικά αεροπλάνα συμμετείχαν επίσης σε αυτές τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments