Πολιτική

Άδωνις: Ο Τσίπρας έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια με την απλή αναλογική

Άδωνις: Ο Τσίπρας έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια με την απλή αναλογική

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης

Στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις»

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Άδωνις υποστήριξε ότι «Η Βουλή που θα προτείνει τώρα είναι προτείνουσα. Για να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, χρειάζεται και δεύτερη Βουλή. Άρα κάποιο κόμμα δεν μπορεί να κάνει μόνο του αναθεώρηση του Συντάγματος, η αναθεώρηση χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις και συνεπώς, όλη η σχετική συζήτηση είναι «να ‘χαμε να λέγαμε».

«Το βράδυ των εκλογών αυτό που είπα προήλθε επειδή ως βουλευτής το 2008 είχα ζήσει το ΠΑΣΟΚ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ψηφίζει “ναι” στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και όταν πήγαμε τότε στην Ολομέλεια, να ψηφίζει «όχι». Και έτσι, δεν άλλαξε το άρθρο 16 γιατί είχε εσωκομμαική κόντρα το ΠΑΣΟΚ μεταξκύ Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρλεου».

Άνω – κάτω Σύριζα και ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με τις εξελίξεις και τις αντιπαραθέσεις στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς, ο Άδωνις επισήμανε ότι «το βασικό που δεν βλέπουν οι δυνάμεις αυτές της αριστεράς είναι ότι το άθροισμα των ποσοστών Σύριζα και ΠΑΣΟΚ είναι δέκα μονάδες χαμηλότερο από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το παρελθόν. Ο χώρος που διεκδικούν να εκπροσωπήσουν Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, έχασε δέκα μονάδες. Αυτό είναι η πραγματικά μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δύο αυτοί κομματικοί χώροι έχουν μια ώσμωση μεταξύ τους, η οποία είναι αδιανόητη.

Για παράδειγμα, κατεβαίνει ως υποψήφια στον βόρειο τομέα της Αθήνας η κ. Αθηνά Λινού. Αυτή είναι πιο ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ και περνάει τον Τσακαλώτο, που είναι το ιστορικότερο στέλεχος του Σύριζα. Άρα αυτοί οι δύο χώροι έχουν γίνει «κουλουβάχατα». Ας τα βρουν λοιπόν μεταξύ τους και να κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός.

Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει όμως πώς θα του λύσεις τα προβλήματα. Δεν τον ενδιαφέρει το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα. Η απλή αναλογική κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ. Η απλή αναλογική έχει αφήσει τη Χώρα χωρίς ισχυρή κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα.  Και ο Τσίπρας απαντά με ένα «mea culpa»!». Η αβελτηρία του Αλέξη Τσίπρα κόστισε και κοστίζει ακριβά, έπαιξε τη Χώρα στα ζάρια προκειμένου να κάνει συγκυβέρνηση με τον Γιάνη με ένα Νι.

Και ως προς την πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ, είναι βαθιά αντιθεσμική και αντιλαική. Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι, αν η ΝΔ πάρει πάνω από 40 με 42%, τότε αυτή γίνεται επικίνδυνη για την δημοκρατία. Δηλαδή ο Ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ό,τι θέλει. Τα θεσμικά αντίβαρα λειτουργούν στην δημοκρατία μας ανεξαρτήτως πλειοψηφίας. Άρα παντοδυναμία ενός κόμματος δεν υπάρχει, δεν δύναται να υπάρχει. Και ο Ελληνικός λαός, το μεγάλο αφεντικό του τόπου, μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα όποιον θέλει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments