Πολιτική

Εθνικά προκλητικός και πάλι ο Ν. Φίλης

Εθνικά προκλητικός και πάλι ο Ν. Φίλης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επιμένει ο Νίκος Φίλης να στηρίζει τον εκλεγέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, για τις δηλώσεις του περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Επιμένει ο Νίκος Φίλης να στηρίζει τον εκλεγέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, για τις δηλώσεις του περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και να δηλώνει ότι «απολύτως σωστά» συνεχίζει και ο Οζγκιούρ και ο δεύτερος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή Ζεϊμπέκ, να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο αυτοπροσδιορισμός, έχει να κάνει με το πρόσωπο» και εξήγησε «εάν εγώ θα πω ότι έχω τουρκική καταγωγή, είμαι εγώ, όχι η μειονότητα».

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν στο ίδιο πάνελ είπε, ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο Νίκος Φίλης, αναφέροντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέει οτι «η μειονότητα, έχει τουρκική καταγωγή», με τον Νίκο Φίλη να απαντά, «όχι δεν το λέει».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, αν καλώς συνεχίζουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης απάντησε: «απολύτως σωστά και με πλήρη εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Νίκο Φίλη «Δεν σας προβληματίζει πως ό,τι λέτε για τη μειονότητα, το ίδιο ακριβώς λένε και οι τουρκικές εφημερίδες;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Φίλης υποστήριξε πριν ελάχιστες ημέρες ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι οι άνθρωποι, Πομάκοι και τσιγγάνοι». Στην εύλογη παρατήρηση του παριστάμενου εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, διεθνολόγου Άγγελου Συρίγου, ότι «ο υποψήφιος βουλευτής σας λέει διαρκώς ότι έχουμε τουρκική μειονότητα», ο Νίκος Φίλης απάντησε υποστηρίζοντας ότι «δεν λέει αυτό» και συμπλήρωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί ζητούν να γίνει απογραφή μειονοτήτων στην περιοχή».

Όταν, δε, ο Α. Συρίγος επισημαίνει ότι «από το 1951 δεν γίνονται απογραφές μειονοτήτων στην Ελλάδα», ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός είπε ότι «η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων μιλά για απογραφές» και αφετέρου ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν έχει κυρωθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments