Global News

Handelsblatt: Η Ολλανδία είχε προειδοποιήσει τη CIA για το σχέδιο καταστροφής του Nord Stream

Handelsblatt: Η Ολλανδία είχε προειδοποιήσει τη CIA για το σχέδιο καταστροφής του Nord Stream

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στη συνέχεια, η CIA προέτρεψε το Κίεβο να μην συνεχίσει την επιχείρηση, μετέδωσε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS, σε συνεργασία με το γερμανικό ARD και την εβδομαδιαία Die Zeit.

Οι ολλανδικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη CIA για ένα ουκρανικό σχέδιο ανατίναξης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream  τρεις μήνες πριν οι εκρήξεις προκαλέσουν ζημιά στην υποβρύχια κατασκευή, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη. Στη συνέχεια, η CIA προέτρεψε το Κίεβο να μην συνεχίσει την επιχείρηση, μετέδωσε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS, σε συνεργασία με το γερμανικό ARD και την εβδομαδιαία Die Zeit.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες, ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren αρνήθηκε να σχολιάσει. « Δεν μπορώ να σχολιάσω το έργο των υπηρεσιών πληροφοριών μας », είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Άμστερνταμ, προσθέτοντας ότι το περιστατικό ερευνάται από τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία. Οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2, που προορίζονταν να μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, σαμποτάρονταν από υποβρύχιες εκρήξεις στις 26 Σεπτεμβρίου και κατέστησαν ανενεργοί, στερώντας δυνητικά τη Μόσχα από έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν κατηγορηθεί ότι φέρουν την ευθύνη, αλλά όλες το αρνήθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments