Διεθνή

Ν. Χριστοδουλίδης: Όσα δήλωσε για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης

Ν. Χριστοδουλίδης: Όσα δήλωσε για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την αύξηση 5% του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουνίου του 2023, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης

Την αύξηση 5% του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουνίου του 2023, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης. Της αύξησης αυτής, είπε, θα επωφεληθούν περίπου 22.400 νοικοκυριά. Διαφωτιστικές αναφορές έγιναν και για το Κυπριακό.

Ιδιαίτερα, σε σχέση με τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος τόνισε ότι η οποιαδήποτε επιστροφή σε πλήρη αναστολή εκποιήσεων εγκυμονεί κινδύνους για την πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας και την αποτελεσματική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρουσιάσει και να προωθήσει οποιαδήποτε πρόταση η οποία θα παρέχει πέπλο προστασίας στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ή θα ανατρέψει τη θετική εικόνα και τις αξιολογήσεις της Κύπρου στη διεθνή οικονομική κοινότητα. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση και ουσιαστική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, που είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, ειδικά για τους ευάλωτους πολίτες θα συνεχίσουν.

Σε σχέση με την μετανάστευση σημείωσε ότι το τελευταίο δίμηνο για πρώτη φορά ο συνολικός αριθμός μεταναστών που αποχώρησαν από την Κύπρο ήταν μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό που αφίχθηκε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι υπέρτατη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση είναι η άρση του αδιεξόδου και η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, άρχισε στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και στρατηγικής, μια τεράστια διπλωματική πρωτοβουλία, για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, μέσω του διορισμού και μιας ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Επεσήμανε ότι, προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν, στοχευμένα, σημαντικές επαφές, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών, με Ευρωπαίους ηγέτες και ηγέτες τρίτων χωρών, αναδεικνύοντας τη βούληση και την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς και την ανάγκη κινητικότητας από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι τους λίγους αυτούς μήνες έχει παραχθεί και τροχοδρομηθεί σημαντικό και ουσιαστικό έργο, στη βάση του προεκλογικού που προγράμματος που αποτελεί «το κοινωνικό μου συμβόλαιο με τον κυπριακό λαό».

Σημείωσε ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων και προώθηση μεταρρυθμίσεων στους τομείς, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πολιτική, προς επίτευξη ενός εκ των βασικών στόχων για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών σε όλη την Κύπρο.

Παράλληλα ο Πρόεδρος ανέφερε ότι εγκαινίασε σήμερα τη διαδικασία λογοδοσία της Κυβέρνησης την οποία θα συνεχίσει και ότι το Φθινόπωρο όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα παρουσιάσουν τα σχέδια δράση τους για τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments