Πολιτική

Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι τέσσερις πυλώνες της νέας τετραετίας

Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι τέσσερις πυλώνες της νέας τετραετίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στους στόχους της επόμενης κυβέρνησης επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Ευαγγελάτο.

Στους στόχους της επόμενης κυβέρνησης επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης ημέρας, για ενίσχυση των μισθών, την υγεία και την επενδυτική βαθμίδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εξ Ανατολών γείτονα.

«Θα υλοποιήσουμε αύριο αυτά που σχεδιάζουμε σήμερα, όπως κάναμε τέσσερα χρόνια, χωρίς να κρύβουμε λάθη και αδυναμίες», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις για υποστήριξη στους συνταξιούχους που πλήττονται από την προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να σβήσει οριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ενώ αναφέρθηκε και στους πυλώνες της πολιτικής για την επόμενη τετραετία:

  • Καλύτεροι μισθοί
  • Αξιοπρεπής υγεία και ΕΣΥ
  • Αποτελεσματικό κράτος
  • Περήφανη και ισχυρή πατρίδα

Για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τόνισε πως «τα πανεπιστήμια μπορούν να είναι και ιδιωτικά υπό την προϋπόθεση αυστηρού ελέγχου του κράτους. Θα επιμείνω σε αυτό πολύ. Θα έχουν υψηλές προδιαγραφές. Όλη μου η έμφαση όμως είναι στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Στηρίχθηκε από την κυβέρνηση, απελευθερώθηκαν τα πανεπιστήμια. Καταφέραμε και βγάλαμε τους μπαχαλάκηδες από τα πανεπιστήμια. Τα στηρίζουμε και δημιουργούμε καινούργιες φοιτητικές εστίες. Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται κέντρο εκπαίδευσης».

Για το εθνικό θέμα της Ροδόπης, είπε: «Λυπάμαι που το ζήτημα δεν έκλεισε με τον πιο απλό τρόπο, με μια δήλωση ότι σέβονται τη συνθήκη της Λοζάνης. Ελπίζω να διαψευστώ. Το δικό μου μήνυμα δεν ήταν στον κ. Τσίπρα, ήταν ακριβώς προς την Τουρκία, καθώς διαπιστώθηκε παρέμβαση έντονη στα εσωτερικά άλλης χώρας και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Για τους μισθούς, επισήμανε: «Αναγνωρίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Μπορεί ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα αυτό δεν καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις ή νόμο. Γίνεται μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και αύξηση της διαπραγματευτικής δύναμης του εργαζόμενου».

Ακόμη, αναφορικά με τις συντάξεις τόνισε: «Οι συνταξιούχοι θα δουν νέα αύξηση εντός του 2024 και η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς έως ότου σβήσει. Και επειδή εκτιμώ ότι η οικονομία θα εξακολουθεί να πηγαίνει καλύτερα, στο τέλος του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments