Διεθνή

Telegraph: Πριγκόζιν – Η Ουκρανία δεν απείλησε ποτέ τη Ρωσία

Telegraph: Πριγκόζιν – Η Ουκρανία δεν απείλησε ποτέ τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

"Η Ουκρανία δεν απείλησε ποτέ ότι θα επιτεθεί στη Ρωσία. Ο ισχυρισμός του Κρεμλίνου είναι ψευδής". Έτσι λέει ο επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ Γεβγένι Προγκόζιν.

“Η Ουκρανία δεν απείλησε ποτέ ότι θα επιτεθεί στη Ρωσία. Ο ισχυρισμός του Κρεμλίνου είναι ψευδής”. Έτσι λέει ο επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ Γεβγένι Προγκόζιν.

Οι συγκρούσεις στο Ντονμπάς πριν από την έναρξη του πολέμου δεν είναι ο λόγος για τη ρωσική στρατιωτική ειδική επιχείρηση.

Καθισμένος σε ένα μικρό τραπέζι και πίνοντας τσάι, ο Πριγκόζιν λέει: “Φυσικά υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Πυροβόλησαν, πυροβολήσαμε. Ήταν έτσι για οκτώ χρόνια. Από το 2014 έως το 2022.

Άλλοτε έπεφταν περισσότεροι πυροβολισμοί, άλλοτε λιγότεροι. Τίποτα το εξαιρετικό δεν είχε συμβεί στις 24 Φεβρουαρίου 2022».

«Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κοροϊδεύει το κοινό, προσποιούμενο τώρα ότι η Ουκρανία συμπεριφέρεται τρελά επιθετικά, λες και η Ουκρανία και όλο το ΝΑΤΟ θέλουν να μας επιτεθούν. Η ειδική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου έχει τελείως διαφορετικό φόντο».

Στο παρελθόν, ο Πριγκόζιν είχε ασκήσει έντονη κριτική στους στρατηγούς του ρωσικού στρατού και τους είχε κηρύξει ανίκανους. Κατά καιρούς μοιράστηκε την κριτική του με τον Πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Για πρώτη φορά, ωστόσο, ο αρχηγός του ιδιωτικού στρατού αμφισβήτησε τώρα καθόλου τον πόλεμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments