Διεθνή

Τέσσερις στους δέκα Λονδρέζους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να «ζουν με αξιοπρέπεια»

Τέσσερις στους δέκα Λονδρέζους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να «ζουν με αξιοπρέπεια»

Πηγή Φωτογραφίας: Counterfire

Το υψηλό κόστος ενοικίου επισημάνθηκε επίσης ως ιδιαίτερο ζήτημα. Περίπου το 74% των Λονδρέζων που ζουν κάτω από το ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος είναι ενοικιαστές.

Τέσσερις στους δέκα Λονδρέζους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να «ζουν με αξιοπρέπεια», αποκάλυψε νέα έρευνα στη Βρετανία. Μια έκθεση, που χρηματοδοτήθηκε από το Trust for London, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Λονδρέζοι, συμπεριλαμβανομένων ενός εκατομμυρίου παιδιών, ζουν με εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται για ένα «βασικό επίπεδο διαβίωσης».

Η ανάλυση, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Έρευνας στην Κοινωνική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Loughborough, δείχνει ότι το αυξανόμενο κόστος τροφίμων και ενέργειας σημαίνει ότι οι Λονδρέζοι πρέπει να κερδίζουν σημαντικά περισσότερα για ένα ελάχιστο βιοτικό επίπεδο. Το υψηλό κόστος ενοικίου επισημάνθηκε επίσης ως ιδιαίτερο ζήτημα. Περίπου το 74% των Λονδρέζων που ζουν κάτω από το ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος είναι ενοικιαστές. Περίπου 160.000 Λονδρέζοι υστερούν στις πληρωμές ενοικίων, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Δημαρχείο του Λονδίνου.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 24% των ιδιωτών ενοικιαστών στην πρωτεύουσα (περίπου 650.000 άτομα) δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις πληρωμές ενοικίων και το 6% (περίπου 160.000) δηλώνουν ότι δεν το έχουν πληρώσει τους τελευταίους έξι μήνες. Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται, γι’ αυτό έχουμε ένα σχέδιο να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο μισό και παρέχουμε οικονομική στήριξη-ρεκόρ αξίας κατά μέσο όρο £3.300 ανά νοικοκυριό. «Επιπλέον, αυξήσαμε τα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της Καθολικής Πίστωσης σύμφωνα με τον πληθωρισμό, αυξήσαμε τον Εθνικό Μισθό Διαβίωσης και βοηθούμε τα νοικοκυριά με τρόφιμα, ενέργεια και άλλα βασικά κόστη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments