Πολιτική

Ρουσόπουλος: Ο πολίτης ξέρει ποιο κόμμα τον βοηθά σε περιόδους κρίσεων

Ρουσόπουλος: Ο πολίτης ξέρει ποιο κόμμα τον βοηθά σε περιόδους κρίσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία παραχώρησε ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Ρογκάκο.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις στο χώρο του Σύριζα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Η Αριστερά παραδοσιακά καθυστερεί στο να κάνει αλλαγές. Ευχή μου είναι οι διαδικασίες να μην καθυστερήσουν πάρα πολύ, γιατί αυτό αφορά το κοινοβουλευτικό και το ευρύτερο πολιτικό σύστημα. Η περίφημη ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου λέγει ότι οι καλές αντιπολιτεύσεις κάνουν ακόμη καλύτερες κυβερνήσεις».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και πώς αξιολογήθηκαν από τον Ελληνικό λαό, ο κύριος Ρουσόπουλος είπε:

«Τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση δεν έγιναν καθόλου πιστευτά από τον πολίτη. Αυτό αποτυπώθηκε και στις δύο πρόσφατες και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης και, τώρα, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης είναι μέτρα που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τους πολίτες. Υπενθυμίζω την περίπτωση της επιστρεπτέας καταβολής, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο πολίτης αντιλήφθηκε ποιος πολιτικός αρχηγός και ποιος κομματικός φορέας μπορεί να τον βοηθήσει πραγματικά σε περιόδους κρίσεων. Και η ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσε την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Οι πολίτες απάντησαν, υπερψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία

Η ενεργειακή κρίση δεν ήρθε τυχαία. Δεν άρχισε καν με τον ρωσσο – ουκρανικό πόλεμο. Ξεκίνησε λίγους μήνες πριν με μια απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίστηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και συνεχίζεται και σήμερα. Είναι μια σειρά παραγόντων.  Ακόμη και το γεωφυσικό φαινόμενο Ελ Νίνιο έπαιξε το ρόλο του στην παραγωγή και στη σπάνη των αγαθών, με συνέπεια την αύξηση των τιμών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκε, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα που ανακούφισαν τα λαϊκά εισοδήματα, όπως είναι το Καλάθι του Νοικοκυριού. Και το Καλάθι το μιμούνται σήμερα μια δέσμη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments