Διεθνή

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ στα τέλη Ιουλίου

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ στα τέλη Ιουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η συνάντηση πρόκειται να γίνει στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε επιστολή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για συνάντηση τους σύμφωνα με το protothema.gr. Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως χθες είχε μια κατ’ αρχήν θετική απάντηση από τον κ. Τατάρ και η συνάντηση πρόκειται να γίνει στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους περί τα τέλη Ιουλίου.

Από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει προεργασία για το κοινό ανακοινωθέν: «Ελπίζω να καταλήξουμε σε αυτό το κοινό ανακοινωθέν. Δεν βλέπω να υπάρχουν οι οποιεσδήποτε δυσκολίες να γίνει αυτή η επίσκεψη. Θα στείλει ένα θετικό μήνυμα και είναι κάτι το οποίο, επαναλαμβάνω, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, είμαι εδώ με σοβαρότητα, με ρεαλισμό να εργαστώ για επίλυση του Κυπριακού. Ένας στόχος τον οποίο θεωρώ εφικτό στη βάση της δικής μας προσέγγισης, να δημιουργηθεί μία αμοιβαία επωφελής κατάσταση πραγμάτων για όλους τους εμπλεκόμενους και για αυτό το λόγο επιμένω στην πιο ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο βλέπω να υπάρξει θετική ανταπόκριση», σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης ζήτησε από Γκουτέρες και Τατάρ να επισκεφθούν το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι ΔΕΑ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και κληθείς να σχολιάσει τους τουρκικούς σχεδιασμούς στο Βαρώσι με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα τετελεσμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «σίγουρα η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα, όπως αυτό.

Θα προβούμε σε όλα τα διπλωματικά, στα πολιτικά διαβήματα. Αλλά ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε όλα αυτά τα τετελεσμένα είναι η επίλυση του Κυπριακού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments