Διεθνή

Χωρίς τον Πούτιν η σύνοδος κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική

Χωρίς τον Πούτιν η σύνοδος κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική

Πηγή Φωτογραφίας: Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της ομάδας κρατών BRICS.

ΗΝότια Αφρική ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της ομάδας κρατών BRICS

Η σύνοδος είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο, ωστόσο η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Κρεμλίνο: Σύλληψη Πούτιν δεν θα σήμαινε πόλεμο

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα θα θεωρούσε σύλληψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με ένταλμα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ως «πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ωστόσο, ότι όλοι κατάλαβαν -χωρίς να τους το εξηγήσουν- τι θα σήμαινε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων του Πούτιν.

Εισήγηση τοπικού δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σιρίλ Ραμαφόζα είχε ζητήσει άδεια από το ΔΠΔ να μην συλλάβει τον Πούτιν, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου.

Η Νότια Αφρική πρόκειται να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της λέσχης των κρατών BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – τον επόμενο μήνα, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι αρχηγοί κρατών των χωρών αυτών.

Με πληροφορίες από Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments