Ελλάδα

Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Πάνω από 70.000 θα φύγουν από τον Πειραιά

Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Πάνω από 70.000 θα φύγουν από τον Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Εμείς του Αυγούστου οι εκδρομείς»... Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι, με προορισμό κατά κύριο λόγο τη νησιωτική χώρα. Ανάμεσα στους ταξιδιώτες βέβαια είναι και πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό. 

«Εμείς του Αυγούστου οι εκδρομείς»… Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι, με προορισμό κατά κύριο λόγο τη νησιωτική χώρα. Ανάμεσα στους ταξιδιώτες βέβαια είναι και πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσουν τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ χθες αναχώρησαν πάνω από 21.000 με 23 πλοία. Οι αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο.

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά φεύγουν με πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, ενώ τις επόμενες μέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

Με αισιοδοξία υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα. Με φόντο το μαύρο σκηνικό σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

«Η Κρήτη αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες από 80 μέχρι 90%. Έχει πάρα πολύ κόσμο έχει καθημερινά πάρα πολλές αφίξεις μιλάμε για 15.000 αφίξεις, και τα Σαββατοκύριακα περνάμε τις 25.000» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού στις Κυκλάδες, παρατηρείται μείωση της διάρκειας των διακοπών για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Υψηλές παραμένουν οι πληρότητες στο νησί της Νάξου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Παπαδόπουλος, «έχει αλλάξει κατά πολύ η καταναλωτική συμπεριφορά, ο κόσμος μπορεί να προσπαθεί να την βγάλει για παράδειγμα πάρα πολύ φθηνά στο φαγητό, αλλά μπορεί να ξοδέψει ένα ποσό για να κάνει μια δραστηριότητα».

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική… Θα έλεγα όσο αφορά την προσέλευση έχει μειωθεί πάρα πολύ ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων, δηλαδή έχουμε πολύ λίγες διανυκτερεύσεις ανά άφιξη σε σχέση με παλαιότερα» τόνισε ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments