Πολιτική

Ερώτηση Φάμελλου στον Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Ερώτηση Φάμελλου στον Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

O  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, απηύθυνε ερώτημα στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου και τον σχεδιασμό αλλά και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική κρίση, όπως προκύπτει μετά από αυτές.

«Η κατάθεση της ερώτησης κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση του θέματος στη Βουλή, ενώ υπάρχει σαφής απόδειξη ελλειμμάτων και ανεπαρκούς αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση και γενικά από την πολιτεία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι πέρα από την κατάθεση της ερώτησης θα επανέλθει ώστε η συζήτηση στη Βουλή να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την κάλυψη αδυναμιών, αλλά επιβάλλει ριζικές και σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως μακροχρόνιο σχεδιασμό και ισχυροποίηση της πολιτείας προκειμένου να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της χώρας μας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments