Γεωπολιτικά

Έμμεση παραδοχή Κιέβου για τα «χτυπήματα» σε ρωσικά πλοία – «Γίνονται στα χωρικά μας ύδατα, είναι νόμιμα»

Έμμεση παραδοχή Κιέβου για τα «χτυπήματα» σε ρωσικά πλοία – «Γίνονται στα χωρικά μας ύδατα, είναι νόμιμα»

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr

Να αποχωρήσουν οι Ρώσοι για να σταματήσουν οι επιθέσεις, λένε οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας - Ήταν «το μεγαλύτερο μετά την επίθεση στο Moskva», τονίζουν οι Βρετανοί για το χτύπημα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ με 450 κιλά TNT

Στην παραδοχή πως οι διαδοχικές επιθέσεις με θαλάσσια drones κατά ρωσικών πλοίων είναι ενορχηστρωμένες από το Κίεβο, προχώρησε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Ουκρανίας (SBU).

Συγκεκριμένα, ο Βασίλ Μάλιουκ τόνισε σε σχετική ανάρτηση στο Telegram πως «οι ειδικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας είναι απολύτως νόμιμες».

«Κάθε επιχείρηση με πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή στη γέφυρα της Κριμαίας είναι ένα απολύτως λογικό και αποτελεσματικό βήμα σε σχέση με τον εχθρό» ανέφερε ο Μάλιουκ, προσθέτοντας πως οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται σε χωρικά ύδατα της Ουκρανίας και για τον λόγο αυτό «είναι απολύτως νόμιμες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι Ρώσοι θέλουν να σταματήσουν οι ενέργειες αυτές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη μόνη επιλογή – να εγκαταλείψουν τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας και τη γη της.

«Και όσο πιο γρήγορα το κάνουν αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι γι’ αυτούς. Γιατί εμείς θα νικήσουμε 100% τον εχθρό σε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Μάλιουκ.

Επιβεβαιώνουν και οι Βρετανοί το «χτύπημα» στο  Νοβοροσίσκ – «Το μεγαλύτερο μετά το “Moskva”»

Στο μεταξύ, την επίθεση και τις ζημιές στο αποβατικό πλοίο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Olenegorsky Gornyak», τη νύχτα της 3ης προς 4ης Αυγούστου, κοντά στη βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο Νοβοροσίσκ, επιβεβαίωσαν και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Φωτογραφίες του σκάφους, με κλίση 30-40 μοιρών, δείχνουν ότι αρκετά στεγανά διαμερίσματα παραβιάστηκαν ή ότι οι προσπάθειες του πληρώματος να αποκαταστήσει τη ζημιά ήταν αναποτελεσματικές» αναφέρει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. Σύμφωνα με πηγές, την ώρα του χτυπήματος, στο «Olenegorsky Gornyak» βρίσκονταν περίπου 100 μέλη πληρώματος, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 450 κιλά TNT.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments