Πολιτική

Κυρανάκης: Από 28 Αυγούστου προς μεταβίβαση ακινήτου αποκλειστικά ψηφιακά

Κυρανάκης: Από 28 Αυγούστου προς μεταβίβαση ακινήτου αποκλειστικά ψηφιακά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα» ανέφερε ο Κ. Κυρανάκης

Η μεταβίβαση ακινήτου, αποκλειστικά με ψηφιακές διαδικασίες, είναι στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρωϊνή Ενημέρωση ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης. «Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης. «Στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά. Την ώρα που πουλιέται ένα ακίνητο να ‘’κλειδώνει’’ ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί η να πωληθεί κάπου αλλού» ανέφερε.

Θέλουμε να πάμε και σε ψηφιακή πλατφόρμα συμβολαίων, πρόσθεσε. «Χθες είχαμε και εκτενή συνάντηση με την Ένωση Δικαστικών Επιμελητών για να διασυνδέσουμε τη δική τους πλατφόρμα με την πλατφόρμα του Κτηματολογίου για να κάνουν ψηφιακή επίδοση και αυτοί. Σε αυτό ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου» είπε.

Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

Σε ό,τι άφορα τις ουρές στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι από Δευτέρα 28 Αυγούστου η λίστα αναμονής δεν θα ισχύει, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει τέλος». 

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς, ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα… Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δε θα χρειάζεται να περιμένεις την ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου» «Το χαρτάκι δεν θα αναγνωρίζεται» δήλωσε δε ο υφυπουργός. 

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης διευκρίνισε ότι το gov.gr σήμερα καλύπτει 7 στους 10 από αυτούς που περιμένουν στην ουρά. «Δεν ισχύει ότι πρέπει να πας στο κτηματολόγιο για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα, αντίθετα με την ψηφιακή κατάθεση έχεις προτεραιότητα» σημείωσε. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments