Διεθνή

Πούτιν: Αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος

Πούτιν: Αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αναδύεται μια πολυπολική, παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους, και οι καιροί καλούν τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού για τη διαμόρφωση του κόσμου του μέλλοντος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεμήνυμά του στους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους της 11ης Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, σύμφωνα με το TASS.

«Βλέπουμε συνεπή κίνηση προς την ανάδυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης. Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την κυριαρχία, τα εθνικά συμφέροντα, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους», τόνισε.

Ο Ρώσος ηγέτης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι νέα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ενισχύονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά «μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική βάση για σταθερή, προοδευτική παγκόσμια ανάπτυξη και, κυρίως, για προσπάθειες εξεύρεσης πραγματικών λύσεων σε κοινωνικά, οικονομικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι «ανοιχτές, ειλικρινείς και αμερόληπτες συζητήσεις», όπως η Διάσκεψη της Μόσχας (προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), είναι εξαιρετικά σημαντικές και σχετικές, γιατί «όλη η διεθνής κοινότητα θα χρειαστεί να συνεργαστεί επί ίσοις όροις για να διαμορφώσει το μέλλον».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments