Αθλητισμός

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 3-5 πεν. (2-1): Απίστευτη πρόκριση για τον Panathinaikos!

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 3-5 πεν. (2-1): Απίστευτη πρόκριση για τον Panathinaikos!

Πηγή Φωτογραφίας: [362959] CHAMPIONS LEAGUE / ΜΑΡΣΕΪΓ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROKINISSI

Παίζει με την Μπράγκα στα πλέι οφ του Champions League

Μετά την πρόκριση του «πρέπει» κόντρα στην Ντνίπρο, έκανε την υπέρβαση κόντρα στη Μαρσέιγ και πέρασε στα playoffs, εκεί όπου θα παίξει με την Μπράγκα για ένα εισιτήριο στους ομίλους του Champions League.

Το «τριφύλλι» έγραψε ιστορία καθώς πήρε για πρώτη φορά πρόκριση της Ευρώπη στη διαδικασία των πέναλτι, ευστοχώντας και στα πέντε. Ένα άλλο πέναλτι νωρίτερα, τον είχε κρατήσει ζωντανό. Ήταν εκείνο στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μείωσε σε 2-1 κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Για να φτάσουμε ως εκεί, βέβαια, χρειάστηκε ένα τεράστιος Μπρινιόλι, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά.

Η Μαρσέιγ βρήκε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό και με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Οι επεμβάσεις του Ιταλού γκολκίπερ, όμως, ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Όσον αφορά στη διαδικασία των πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε ξανά τη διαφορά αποκρούοντας την εκτέλεση του Γκεντουζί, ο οποίος ήταν ο μοιραίος του αγώνα, καθώς υπέπεσε στην παράβαση (χέρι εντός περιοχής) στις καθυστερήσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1 Εύστοχος ο Ιωαννίδης
  • 0-1 Ο Μπρινιόλι απέκρουσε το πέναλτι του Γκεντουζί
  • 0-2 Εύστοχος ο Μπερνάρ
  • 1-2 Εύστοχος ο Βερτού
  • 1-3 Εύστοχος ο Κλεϊνχέισλερ
  • 2-3 Εύστοχος ο Σαρ
  • 2-4 Εύστοχος ο Παλάσιος
  • 3-4 Εύστοχος ο Βιτίνια
  • 3-5 Εύστοχος ο Μλαντένοβιτς

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία) Κίτρινες: Ομπαμεγιάνγκ, Βερετού – Γεντβάι, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μαντσίνι, Ρουμπέν, Μλαντένοβιτς, Τσέριν Αποβολές: – ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο Γκαρθία): Πάου Λόπες (120’+3’ Μπλάνκο), Κλος, Ζιγκό, Εμπεμπά, Λόντι, Ρονγκιέρ, Βερετού, Σαρ, Εντιαγέ (68’ Γκεντουζί), Ουναχί (59’ Χαρίτ), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70’ λ.τρ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν), Μαντσίνι (106’ Κλεϊνχέισλερ), Τζούριτσιτς (63’ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος), Σπόραρ (63’ Ιωαννίδης).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments