Ελλάδα

Απαγόρευση διέλευσης, κυκλοφορίας και παραμονής πολιτών και οχημάτων σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

Απαγόρευση διέλευσης, κυκλοφορίας και παραμονής πολιτών και οχημάτων σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Εφημερίδα Μακεδονία

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι για σήμερα 21-8-2023 ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ακραίος -5- κατάσταση συναγερμού, κλήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν καταλλήλως για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης απαγόρευσης διέλευσης.

Απόφαση με την οποία απαγορεύεται η διέλευση, κυκλοφορία και παραμονή πολιτών και οχημάτων σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών τέθηκε σήμερα σε ισχύ από την αντιπεριφέρεια Νήσων.

Σε συνέχεια εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για λήψη έκτακτων μέτρων λόγω ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών -κατάστασης συναγερμού στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (πλην του Δήμου Κυθήρων), ο αντιπεριφερειάρχης κος Σταύρος Βοϊδονικόλας, ως πρόεδρος συγκάλεσε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).

Αφού λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις και οι προτάσεις των μελών του, συντάχθηκε και απεστάλη έγγραφο στους εμπλεκόμενους φορείς για πιστή εφαρμογή της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων περί “Προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023”.

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι για σήμερα 21-8-2023 ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ακραίος -5- κατάσταση συναγερμού, κλήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν καταλλήλως για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, με την κατάλληλη σήμανση οδών και με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων-περιοχών, καθώς και τη σχετική ενημέρωση πολιτών και κατοίκων και όπου κρίνεται απαραίτητη προτείνεται η χρήση φραγμών και εμποδίων για την εφαρμογή της απόφασης. Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει και για ναούς και Ιερές Μονές που βρίσκονται σε περιοχές που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση.

Επιπλέον, για τον Δήμο Σαλαμίνας απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στα δάση Κανακίων και Φανερωμένης και για το Δήμο Πόρου, θα κλείσει το οδικό δίκτυο στα σημεία που διέρχεται η κύρια Δημοτική οδός Πόρου – Φούσσας (από Δασαρχείο και βόρεια), η επαρχιακή οδός από Ασκέλι προς Φούσσα (βορείως του ξενοδοχείου SIRENE) και από το Ρώσικο Ναύσταθμο και δυτικά.

Η παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στην περιοχή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας στις 22 και 23 Αυγούστου 2023, θα εξεταστεί αφού εκδοθεί ο Χάρτης Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σημειώνεται, ότι δεν απαγορεύεται η διέλευση σε πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που διέρχονται οι ανωτέρω δρόμοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments