Ελλάδα

Καίγεται η Αλεξανδρούπολη – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο και 8 οικισμοί, ανησυχία για αποθήκες πυρομαχικών

Καίγεται η Αλεξανδρούπολη – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο και 8 οικισμοί, ανησυχία για αποθήκες πυρομαχικών

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinisi- ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πρόκειται για τις περιοχές Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος - Νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις από το πεδίο βολής «Αλίκη» - Χώροι φιλοξενίας και παραμονής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αλεξανδρούπολη καθώς το πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτα για τρίτη μέρα την περιοχή πλησιάζει τις αποθήκες πυρομαχικών του στρατού, ενώ εστάλη νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν ακόμα 8 οικισμοί.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.Είχε προηγηθεί μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μετακινηθούν προς Αλεξανδούπολη.

Νωρίτερα ακούστηκαν, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκρήξεις από το πεδίο βολής «Αλίκη». Σύμφωνα με το e-evros.gr που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το νοσοκομείο.

Ηδη στην περιοχή προσγειώθηκε και ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ενώ σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα όλα τα στελέχη του στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν να παραστούν στις μονάδες τους.

Στις 22.52 εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Παλινοστούντων Παλαγίας να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα άρχισε η προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα και διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά που τυχόν μεταφερθούν, λόγω της φωτιάς.Η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη είναι πιο σοβαρή από οπουδήποτε αλλού αυτή τη στιγμή, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της της πόλης.

Χώροι φιλοξενίας και παραμονής

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Παραμένουν επιτόπου και επιχειρούν 214 άνδρες της Πυροσβεστικής με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ και συνδράμουν και εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, όπως και ο ελληνικός στρατός.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί και από όλους τους στρατιωτικούς των μονάδων της Αλεξανδρούπολης να βρίσκονται στα στρατόπεδα.

Σε ετοιμότητα για απομάκρυνση κατοίκων, εάν ζητηθεί, βρίσκεται και ένα φεριμπότ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments