Διεθνή

Ο υπόδικος Ντόναλντ Τραμπ και ο κλώνος του Ραμασουάμι

Ο υπόδικος Ντόναλντ Τραμπ και ο κλώνος του Ραμασουάμι

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Pelop.gr - Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να χρησιμοποιήσει απόρρητα στοιχεία για τη δίκη του

Ενώ ο Τραμπ παίρνει αριθμό κρατουμένου, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το χρίσμα Ραμασουάμι βλέπει τις πολιτικές μετοχές του να ανεβαίνουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε τον αριθ. κρατούμενου P01135809. Η αστυνομική φωτογραφία του κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Την ίδια ώρα ο κλώνος του, ο πολυεκατομμυριούχος Βιβέκ Ραμασουάμι, παίρνει θέση μάχης.

Η παρουσία του στις διαβόητες φυλακές της κομητείας Φούλτον δεν κράτησε πάνω από 20 λεπτά, αρκούσε όμως για να καταγραφεί η στιγμή ως ιστορική.  Ένας τέως πρόεδρος που αντιμετωπίζει σχεδόν το μισό Ποινικό Κώδικα των ΗΠΑ να δίνει δακτυλικά αποτυπώματα, να φωτογραφίζεται, να αποκτά αριθμό κρατουμένου και να καταγράφονται τα χαρακτηριστικά του: ύψος, βάρος, χρώμα μαλλιών. Εξευτελιστική διαδικασία θα έλεγε ο κοινός νους. Όμως όχι για τον τέως Αμερικανό πρόεδρο. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να εμπλουτίσει το προεκλογικό προφίλ ως θύμα του πολιτικού συστήματος έσπευσε να κάνει και πάλι πρεμιέρα στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, με την αστυνομική φωτογραφία.

«Παρέμβαση στις εκλογές»

Και όταν όλα αυτά τελείωσαν, με την πολυμελή συνοδεία του και υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ- Τζάκσον της Ατλάντας για το ταξίδι της επιστροφής με το ιδιωτικό του αεροπλάνο. «Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για την Αμερική» είπε στους δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί. «Θα πρέπει να μπορείτε να αμφισβητήσετε μια εκλογή. Νόμιζα ότι οι εκλογές ήταν στημένες. Και θα έπρεπε να έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω αυτό. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλοί που όλα αυτά τα χρόνια κάνουν το ίδιο πράγμα, είτε πρόκειται για τη Χίλαρι Κλίντον είτε για τη νομικό Στέισι Έιμπραμς είτε για πολλούς άλλους. Αυτό που συνέβη εδώ είναι μια παρωδία της δικαιοσύνης. Δεν κάναμε τίποτα κακό. Εγώ δεν έκανα τίποτα κακό. Και όλοι το ξέρουν. Ποτέ δεν είχα τέτοια υποστήριξη. Και αυτό ισχύει και για τους άλλους. Αυτό που κάνουν είναι παρέμβαση στις εκλογές, προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Αυτός είναι ο τρόπος που κάνουν προεκλογική εκστρατεία και αυτή είναι μια περίπτωση, αλλά έχετε άλλες τρεις περιπτώσεις. Πρόκειται για εκλογική παρέμβαση.»

Το «στημένο», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε κατηγορητήριο, το 4ο κατά σειρά, είναι και το πιο σοβαρό. Περιλαμβάνει 13 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού και της άσκησης πίεσης σε πολιτειακούς αξιωματούχους για να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα με τη δημιουργία παράνομου πίνακα εκλεκτόρων και με στόχο την υπονόμευση της νίκης του Μπάιντεν το 2020. Όλα αυτά την ώρα που τον Ιανουάριο ξεκινούν οι διαδικασίες στο κόμμα του για την ανάδειξη νέου υποψηφίου.

Ο Βιβέκ Ραμασουάμι στέλνει μηνύματα στους νέους

Προς το παρόν ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά, αλλά το προχθεσινό ντιμπέιτ ανέδειξε έναν κλώνο του, τον Βιβέκ Ραμασουάμι, νεαρό πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ο οποίος σε επίπεδο ιδεών εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του απόντος Τραμπ στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.

«Το μήνυμά μου προς τους ψηφοφόρους της γενιάς Z είναι ότι θα χρειαστεί κάποιος από μια διαφορετική γενιά για να ταρακουνήσει την κατάσταση. Και το είδατε στη σκηνή απόψε. Θέλετε μια μαριονέτα με ένα σωρό προκατασκευασμένες ατάκες ή θέλετε έναν ανεξάρτητο πατριώτη που λέει την αλήθεια; Και το άλλο μου μήνυμα στη γενιά Ζ, είναι ότι δεν χρειάζεται να συμφωνείτε μαζί μου στο 100% όσων λέω. Αλλά, αν συμφωνείτε στο 80% των όσων είπα και ξέρετε ότι πραγματικά εννοώ αυτά που λέω στο 100% των περιπτώσεων, αυτό είναι που θα χρειαστεί για να επανενωθεί αυτή η χώρα».

Ο Βιβέκ Ραμασουάμι, που εμφάνισε τον εαυτό του ως μακριά από πολιτικά κυκλώματα, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε υπολογίσιμο διεκδικητή του χρίσματος. Μεγάλος ηττημένος ήταν ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, που ήταν άχρωμος και κατώτερος των περιστάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments