Γεωπολιτικά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα κατά αμάχων στο Κουπιάνσκ καταγγέλλει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα κατά αμάχων στο Κουπιάνσκ καταγγέλλει το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο στη Μόσχα μετά από επίθεση με drone/ themoscowtimes.com

Δεν υπήρξαν θύματα από τις ουκρανικές επιθέσεις με drone τη νύχτα εναντίον της Μόσχας και του Μπριάνσκ, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν επίσης ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.

Η Ρωσία αναχαίτισε νυχτερινές επιθέσεις της Ουκρανίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες της Μόσχας και του Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Διακοπή πτήσεων «Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Λιούμπερτσι (σ.σ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας) κατέρριψαν drone που πέταγε προς την κατεύθυνση της Μόσχας», ανακοίνωσε ο δήμαρχός της, Σεργκέι Σαμπιάνιν, μέσω Telegram.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές» στο έδαφος, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επιτόπου.«Κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές» στο έδαφος, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επιτόπου.

Τα αεροδρόμια Βνούκοβα και Νταμαντιένταβα και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζουκόφσκι διέκοψαν τη λειτουργία τους προσωρινά για ακόμη μια νύχτα εξαιτίας της ουκρανικής επίθεσης.

Οι πτήσεις ξανάρχισαν λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν άλλα δύο ουκρανικά UAVs στην Μπριάνσκ, περιφέρεια που γειτονεύει με την Ουκρανία (νοτιοδυτική Ρωσία).

Το υπουργείο ανέφερε πως ακόμη μια απόπειρα του Κιέβου «να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες (…) με drones στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αντιμετωπίστηκε, προσθέτοντας πως κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα ούτε ζημιές.

Οι ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική επικράτεια, που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, έχουν κυρίως στο στόχαστρο τη Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Την Πέμπτη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά UAVs στις περιφέρειες Μπριάνσκ και Καλούγκα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναχαιτίστηκαν drones σε τομέα της ρωσικής πρωτεύουσας όπου έχουν την έδρα τους πολλές επιχειρήσεις και δημόσιοι θεσμοί, και τον Μάιο, δυο UAVs καταστράφηκαν πάνω από το Κρεμλίνο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη του Ιουλίου την ικανοποίησή του διότι ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments