Πολιτική

Αμυράς: Μαραθώνιος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φωτιές

Αμυράς: Μαραθώνιος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φωτιές

Πηγή Φωτογραφίας: [363175] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Στο Δάσος της Δαδιάς, το 30 -40% από την έκταση των 800.000 στρεμμάτων βρίσκονται νησίδες που δεν έχουν καεί οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την αναδάσωση»

Για μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και έναν μαραθώνιο που αρχίζει για την αποκατάσταση μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αμυράς σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη.

Ανέφερε ότι άμεσα τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, η σφροδρότητα της καύσης και πόσο επηρέασαν οι φωτιές σπόρους δέντρων, η κατάσταση του χώματος, ενώ θα γίνει αποτύπωση με δορυφόρους σε επίπεδο δέντρων και ειδών της βιοποικιλότητας.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι θα περιφραχθούν εκτάσεις όπου χρειαστεί.

Για το Δάσος της Δαδιάς υπογράμμισε ότι στην έκταση των 800.000 στρεμμάτων το 30 -40% υπάρχουν νησίδες που δεν έχουν καεί οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την αναδάσωση.

Έβρος: Το «πριν» και το «μετά» στο Δάσος της Δαδιάς – Τα καταπράσινα τοπία μετατράπηκαν σε αποκαΐδια

Για 12η μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στον Έβρο , που, μεταξύ άλλων, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από τα βουνά της περιοχής μετέτρεψε σε στάχτη τα μέχρι πρότινος καταπράσινα τοπία της ανατολικής Θράκης.

Στάχτη και αποκαΐδια

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που ανάρτησε στα social media η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης από το Δάσος της Δαδιάς, και συγκεκριμένα από το Ύψωμα Κάψαλο. Η σύγκριση από το «πριν» και το «μετά» δείχνει ότι η καταστροφή του δασικού πλούτου της περιοχής είναι τεράστια.

Επιπλέον, η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης ανάρτησε και βίντεο με την εικόνα του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου από το ύψωμα Κάψαλο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σε απόγνωση αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Για ακόμα ένα βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Έβρο έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται οι περισσότερες αναζωπυρώσεις. Παράλληλα αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στην περιοχή των Κασσσιτερών.

Χθες, Τρίτη 29 Αυγούστου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments