Αθλητισμός

Το τρικ που… λύνει τα χέρια του Γιοβάνοβιτς – “Ξεχειλίζει” από ποιότητα ο ΠΑΟ – Η κορυφαία μεταγραφή

Το τρικ που… λύνει τα χέρια του Γιοβάνοβιτς – “Ξεχειλίζει” από ποιότητα ο ΠΑΟ – Η κορυφαία μεταγραφή

Πηγή Φωτογραφίας: CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η τεράστια διαφορά του φετινού ΠΑΟ και ποιος παίκτης που πάτησε Ελλάδα πριν μερικές ημέρες, κατάφερε κιόλας να δείξει πόσο σημαντικός θα είναι στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς. Οι Πράσινοι έχουν λύσεις πλέον σε όλες τις γραμμές και στον πάγκο.

Τα κατάφερε δια πυρός και σιδήρου και δίχως να παίξει καλά, όμως το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι οι τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί που πήρε στα Γιάννινα. Άλλωστε, όταν σε ένα ματς έχεις τέσσερις τραυματισμούς πριν και μετά τη σέντρα, με κάθε τακτικό πλάνο να πηγαίνει στράφι, παίρνεις τη νίκη με… μισό-μηδέν και λες ευχαριστώ!

Κάτι η ατυχία, κάτι η κόπωση από τα ευρωπαϊκά ματς και η υπερπροσπάθεια με Μπράγκα είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις παίκτες του Τριφυλλιού να βγάλουν μυικούς τραυματισμούς. Αυτά είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα και -όπως είπε ο Γιοβάνοβιτς μετά τη λήξη της αναμέτρησης- ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να ζει με τα προβλήματα. Τώρα το ζητούμενο είναι να επανέλθουν οι τραυματίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ευτυχώς έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος, που μπορεί να αποδειχθεί βάλσαμο για τους λαβωμένους Πράσινους όπως γράφει το sportdog.

Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι γεμάτο ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί με μία έμπνευση όπως η σημερινή του Παλάσιος, να «δραπετεύει» με νίκες σε ματς που δεν πιάνει καλή απόδοση. Πράγματι, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς προβλημάτισε με τον τρόπο που αγωνίστηκε και το μίνι rotation σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία. Η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ήταν προβλέψιμη και χωρίς φαντασία, ο σέντερ φορ Ιωαννίδης τροφοδοτήθηκε ελάχιστα και οι αντεπιθέσεις του ΠΑΣ ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνες αφού οι «πράσινες» επιστροφές δεν ήταν αυτές που έπρεπε.

Ο Αράο αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος από την αναμέτρηση στα Γιάννινα, καθώς έκανε μία αθόρυβη αλλά σπουδαία εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Βραζιλιάνος δεν πήρε πολλές βοήθειες αμυντικά από Τσέριν και Τζούρισιτς, όμως οι εξαιρετικές του τοποθετήσεις πρόλαβαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Ναι μεν ο ΠΑΣ έβγαλε κάποιες φάσεις από τον άξονα, εντούτοις αυτές προέκυψαν από την μέτρια ανασταλτική λειτουργία Τσέριν και Τζούρισιτς, που άφηναν τον Αράο ακάλυπτο. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα έβγαλε το τελευταίο κομμάτι του ματς αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, σε ένα τρικ που σίγουρα θα χρησιμοποιήσει ξανά ο Γιοβάνοβιτς όταν θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του απέναντι σε κλειστές άμυνες. Το σημερινό ήταν μόνο το πρώτο δείγμα από τα πολλά που μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό αυτός ο πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι θα κερδίσει τον άτυπο τίτλο της καλύτερης θερινής μεταγραφής.

Ο έτερος πρωτοεμφανιζόμενος στην ενδεκάδα, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, τα πήγε καλά και έδειξε να «κουμπώνει» ως δίδυμο με τον Σένκεφελντ άσχετα αν οι δύο τους δεν γνωρίζονται ακόμα καλά. Ο Αμερικάνος είχε καίριες επεμβάσεις και έβγαζε ηρεμία στα μετόπισθεν, στοιχεία που έκαναν τον Γιοβάνοβιτς να τον επιλέξει στη μεταγραφική περίοδο. Τώρα που ο Γεντβάι απουσίαζε ήταν η ευκαιρία του Αμερικάνου να δείξει πράγματα και να διεκδικήσει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Σίγουρα μπορούμε να πούμε πως την εκμεταλλεύτηκε.

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον Παλάσιος, το καταπληκτικό γκολ του οποίου απέδειξε πως βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» αγωνιστικά. Μην ξεχνάμε ότι ο Αργεντίνος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Τριφυλλιού και κόντρα στη Μπράγκα. Από τη στιγμή που οι Αϊτόρ, Βέρμπιτς τραυματίστηκαν και προς το παρόν είναι άγνωστο το διάστημα της απουσίας τους, ο Γιοβάνοβιτς έχει ανάγκη τον καλό Παλάσιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments