Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Αχτσιόγλου σε Πολάκη: “Θα έχουμε ένα κόμμα με κανόνες που θα δεσμεύει όλους” [vid]

Αυστηρό μήνυμα Αχτσιόγλου σε Πολάκη: “Θα έχουμε ένα κόμμα με κανόνες που θα δεσμεύει όλους” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αυστηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε η Εφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι θέλει ένα κόμμα με κανόνες, που θα ισχύουν από τον πρόεδρο μέχρι κάθε μέλος

Αυστηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Εφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι θέλει ένα κόμμα με κανόνες, που θα δεσμεύει τους πάντες με τις συλλογικές του αποφάσεις.

Καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα, για τον ρόλο του Παύλου Πολάκη, σε περίπτωση που η ίδια εκλεγεί, η κ. Αχτσιόγλου είπε:

“Βιαζόμαστε πολύ. Θα έχουμε ένα κόμμα με κανόνες που θα ισχύουν από τον πρόεδρο μέχρι κάθε μέλος. Θα έχουμε εσωκομματική δημοκρατία αλλά όταν αποφασίζουμε, η απόφαση θα μας δεσμεύει όλους. Θα ήθελα να ξεκινήσω με το καλό σενάριο ότι δική μου εκλογή θα σημαίνει τη δέσμευση όλων σ’ αυτό. Ξεκινάμε με το καλό σενάριο. Ας ξεκινήσουμε με την καλή πρόθεση. Εκτιμώ ότι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες θα προχωρήσουν με τη δύναμη που θα έχουν δώσει οι ψηφοφόροι. Αυτό είναι το κρίσιμο, από εκεί αντλούμε και τη νομιμοποίησή μας”.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία για την εκλογή της: “Εκτιμώ ότι μπορεί να διαμορφωθεί μία πλειοψηφία σε ό,τι αφορά το εκλογικό σώμα προς τη δική μου υποψηφιότητα”. Σημείωσε πως το γεγονός ότι υπάρχουν πέντε υποψήφιοι πιθανότατα θα οδηγήσει και σε δεύτερο γύρο εκλογών.

“Αυτό που έχω δει από τις περιοδείες μου είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τη δική μου υποψηφιότητα”, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου. Όπως υποστήριξε, “ο ΣΥΡΙΖΑ με εμένα πρόεδρο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και έτσι η κοινωνία θα δείξει την πόρτα εξόδου στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία”.

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη, εφόσον η ίδια δεν θα ήταν υποψήφια, η ίδια απάντησε: “Είμαι υποψήφια πρόεδρος. Δεν θα μπορούσα να απαντήσω. Εμείς αποφασίσαμε ότι αυτή η υπόθεση θα είναι μια ανοιχτή διαδικασία. Όταν λέμε ανοιχτή, το εννοούμε. Όποιος θέλει καταθέτει την πλατφόρμα του και κρίνεται. Απολύτως ευπρόσδεκτη η υποψηφιότητά του”.

Όσο για το αν πρόκειται να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας, απάντησε: “Το ζήτημα είναι ότι το όχημα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με εμένα πρόεδρο, θεωρώ ότι μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα σην κοινωνία. Θα διαφωνήσω στην παραδοχή του τι οδήγησε στην ήττα μας. Ο Μητσοτάκης εμπέδωσε στην κοινωνία ένα αίσθημα ότι αυτό που ζούμε είναι το καλύτερο που μπορεί να έχουμε. Δεν γνωρίζω πολίτες που είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την καθημερινότητά τους. Εμπεδώνει αυτό το αίσθημα μηδενικών προσδοκιών.

Επιμένω ότι δεν πρέπει να μένουμε στο όνομα αλλά αν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στο χώρο μας. Πού έχουμε πάει λάθος, τι έχουμε χάσει από την κοινωνική κίνηση, εξασθένησαν οι δεσμοί μας με την κοινωνία; Δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς τα προβλήματα που ζουν. Οι πολίτες θέλουν πολύ περισσότερο να ακούσουν εναλλακτική διαδρομή και όχι περιγραφή των προβλημάτων τους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments