Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Σύντομα η Σουηδία θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ [vid]

Στόλτενμπεργκ: Σύντομα η Σουηδία θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Για το χρονοδιάγραμμα εισδοχής της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μίλησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τι ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ για το χρονοδιάγραμμα εισδοχής της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Για το χρονοδιάγραμμα εισδοχής της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μίλησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Γενικός Γραμματέας, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα η Σουηδία θα γίνει πλήρες μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο Βίλνιους συμφωνήθηκε η έκδοση μίας δήλωσης στην οποία εκφράζεται ξεκάθαρα τι θα πρέπει να γίνει από την πλευρά της Σουηδίας, ενώ η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε επικύρωση το συντομότερο δυνατόν, προσέθεσε. Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι αυτό «το επανέλαβε πολλές φορές ο Πρόεδρος Ερντογάν. Περιμένω λοιπόν ότι όταν το τουρκικό κοινοβούλιο συνεδριάσει ξανά αργότερα το φθινόπωρο, η επικύρωση θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν». «Πολύ σύντομα η εισδοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Τι ανέφερε σχετικά με την Ουκρανία

Παράλληλα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι η στήριξη της Ουκρανίας δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη για την επιδίωξη της ειρήνης «για τα μέλη μας, για τις χώρες μας και για να διαβεβαιώσουμε ότι τα απολυταρχικά καθεστώτα δεν θα επιτύχουν αυτό που θέλουν, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και κάνοντας χρήση στρατιωτικών δυνάμεων».

Ερωτηθείς σχετικά με την Ρουμανία και με το πιθανό ντρόουν, ο ΓΓ της Συμμαχίας απάντησε ότι «οι ρουμανικές αρχές επιβεβαίωσαν και ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ ότι κομμάτι, πιθανόν ενός ντρόουν βρέθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία», αλλά και για όλα τα ευρήματά τους. Ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται καθώς και το γεγονός ότι υπογραμμίζεται ο κίνδυνος ατυχημάτων. «Δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να δείχνει κάποια εσκεμμένη επίθεση από την Ρωσία και περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments