Policy Briefs

Η Μελόνι παίρνει μέτρα κατά της νεανικής παραβατικότητας

Η Μελόνι παίρνει μέτρα κατά της νεανικής παραβατικότητας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO / ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Τα μέτρα έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να εισαγάγει επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας, της αγωνίας των νέων και της ανεπάρκειας των εκπαιδευτικών δομών, ως απάντηση σε νέα σοβαρά γεγονότα που αφορούν τους νέους.

Μετά από αρκετές περιπτώσεις εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ανηλίκους σε βάρος άλλων ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών και δολοφονιών, η κυβέρνηση της δεξιάς Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να παρέμβει.

«Νέοι που χειρίζονται όπλα και τα χρησιμοποιούν για μάταιους λόγους, χωρίς σεβασμό για τη ζωή των άλλων. Πρόκειται για πολύ σοβαρά επεισόδια και οι λόγοι αυτής της παράλογης βίας είναι ακατανόητοι», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι. Αυτά τα σχόλια έρχονται στο πλαίσιο της δολοφονίας ενός νεαρού μουσικού, ο οποίος σκοτώθηκε με πυροβολισμούς στο δρόμο κατά τη διάρκεια λογομαχίας για θέση στάθμευσης από ένα 16χρονο αγόρι.

Μεταξύ των μέτρων που επιθυμεί η κυβέρνηση Μελόνι είναι η αύξηση του αριθμού των αστυνόμων για τη μείωση της βίας και την «αποκατάσταση της νομιμότητας σε όλη τη χώρα». Αυτό απηχεί την αστυνομική επιχείρηση που κατέστησε δυνατή, πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης, την εκ νέου κατάκτηση μιας δύσκολης συνοικίας όπου μια ομάδα ανηλίκων βίασε πρόσφατα δύο πολύ νεαρά κορίτσια σε πολλές περιπτώσεις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης δίνει επίσης έμφαση στην εκπαίδευση και την πρόληψη, επενδύοντας σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε μειονεκτικές περιοχές, σε μονοπάτια αποκατάστασης και επανένταξης που περιλαμβάνουν κοινωνικά χρήσιμη εργασία και σε έργα γενικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με σχέδιο νομοθετικού διατάγματος, οι ανήλικοι ηλικίας 14 ετών και άνω ενδέχεται να υπόκεινται σε διαδικασία προειδοποίησης από τον αστυνομικό επίτροπο και στον υπεύθυνο γονέα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μεταξύ 200 και 1.000 ευρώ, εκτός εάν διαπιστωθεί ότι ο ανήλικος δεν μπορούσε να αποτραπεί. από τη διάπραξη του αδικήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη σχολική εκπαίδευση, στην οποία η Ιταλία επενδύει πολύ λιγότερα από άλλα κράτη μέλη.

Οι δημόσιες δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (8% των συνολικών δαπανών) είναι το ήμισυ του μέσου όρου της ΕΕ (16%).

Συγκριτικά, οι δαπάνες για την προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση (36%) και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (47%) είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 33% και 39% αντίστοιχα.

Εκτός από ένα ταμείο για την πρόληψη πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και 31 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για τρία χρόνια σε σχολεία στη νότια Ιταλία, το σχέδιο νόμου προβλέπει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών για γονείς των οποίων το παιδί δεν έχει παρακολουθήσει υποχρεωτική εκπαίδευση χωρίς βάσιμος λόγος.

Οι έφηβοι που εμπλέκονται σε εγκλήματα κινδυνεύουν επίσης να αποκλειστούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φτάνοντας μέχρι τις απαγορεύσεις κινητών τηλεφώνων, σε ένα μέτρο που αναφέρεται σε υποκλοπές νεαρών που καυχιούνται σε πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού δικτύου. Κινεζικό TikTok, επειδή βίασαν κάποιον ή μετάδοση βίντεο οι επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments