Τεχνολογία

Ο CEO της Disney θέλει να την πουλήσει στην Apple;

Ο CEO της Disney θέλει να την πουλήσει στην Apple;

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters, Καθώς κυκλοφορούν ερωτήματα σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον της Disney λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επιστροφή του Bob Iger ως CEO,

Καθώς κυκλοφορούν ερωτήματα σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον της Disney λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επιστροφή του Bob Iger ως CEO

Καθώς κυκλοφορούν ερωτήματα σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον της Disney λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επιστροφή του Bob Iger ως CEO, εικασίες για μια πιθανή εξαγορά από την Apple έχουν εμφανιστεί ξανά.

Πάνω από δώδεκα στελέχη από το παρελθόν αλλά και από το παρόν της Disney είπαν στο CNBC ότι πιστεύουν ότι ο τελικός σκοπός του Iger είναι να πουλήσει τη Disney στην Apple.

Οι αναλυτές έχουν διατυπώσει τη θεωρία για μια πιθανή εξαγορά της Disney από την Apple εδώ και χρόνια, αν και η δεύτερη σπάνια πραγματοποιεί σημαντικές εξαγορές και δεν έχει κάνει ποτέ μία σε τέτοια κλίμακα – η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας μέχρι σήμερα είναι η εξαγορά της Beats το 2015 για 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το αν έα mega-deal με τον κατασκευαστή iPhone θα λάβει ή όχι ρυθμιστική έγκριση είναι ένα άλλο ερώτημα.

Ο Iger επέστρεψε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον περασμένο Νοέμβριο απομακρύνοντας τον Bob Chapek, τον οποίο είχε επιλέξει ο ίδιος ως τον διάδοχό του. Το αρχικό σχέδιο ήταν να παραμείνει σε αυτή τη θέση για δύο χρόνια. Ωστόσο, η Disney ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η εταιρεία θα προσθέσει επιπλέον δύο χρόνια στο συμβόλαιο του Iger, δίνοντάς του περισσότερο χρόνο για να διαμορφώσει το μέλλον της, ειδικά δεδομένης της εσωτερικής αναταραχής στην εταιρεία και της τρέχουσας αστάθειας στον κλάδο με τις συνεχιζόμενες απεργίες στο Hollywood, τις οποίες ο Iger έχει ήδη επικρίνει.

Να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney έχει ξεκαθαρίσει ότι υπάρχουν πιθανότητες πώλησης μη βασικών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των ABC, FX και National Geographic.

Ο ίδιος ο Iger είχε μια μακροχρόνια σχέση με τον Steve Jobs, όπως και η Disney με την Apple. Μετά την εξαγορά της Pixar από την Disney το 2006, ο Jobs έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Disney και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τον θάνατό του το 2011. Ο Iger εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Apple λίγο μετά το θάνατο του Jobs, μέχρι το 2019, όταν παραιτήθηκε λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς η Apple ξεκίνησε την υπηρεσία Apple TV.

Στο βιβλίο του Iger, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney έγραψε ότι αν ο Steve Jobs ήταν ακόμα ζωντανός, οι δύο εταιρείες μπορεί να είχαν συγχωνευτεί. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι μια εξαγορά της Disney από την Apple θα μπορούσε να ωφελήσει και τις δύο εταιρείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments