Nέα της αγοράς

Πήλιο: Μεγάλο το πλήγμα στον τουρισμό λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Πήλιο: Μεγάλο το πλήγμα στον τουρισμό λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων
Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο τουρισμός στο Πήλιο καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών εκτός από τις υποδομές, διέλυσαν και τις προσδοκίες των ξενοδόχων της περιοχής για ένα καλό φίνις της θερινής τουριστικής σεζόν.

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο τουρισμός στο Πήλιο καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών εκτός από τις υποδομές, διέλυσαν και τις προσδοκίες των ξενοδόχων της περιοχής για ένα καλό φίνις της θερινής τουριστικής σεζόν.

Ο Σεπτέμβριος χάθηκε για τους ξενοδόχους του Πηλίου λέει στον ΟΤ ο πρώην προεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) Κωνσταντίνος Λεβέντης καθώς οι υποδομές έχουν πληγεί, νερό δεν υπάρχει ακόμη σε πολλές περιοχές, ενώ υπάρχουν ακόμη σημεία απροσπέλαστα.

Οι τουρίστες έχουν αποχωρήσει, όλες οι κρατήσεις έχουν ακυρωθεί είτε από τους ίδιους τους πελάτες είτε και από τους ξενοδόχους αφού αδυνατούν να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Αδύνατη η λειτουργία των ξενοδοχείων

Τα ξενοδοχεία δεν έχουν πάθει ζημιές όμως η έλλειψη νερού κυρίως καθιστούν  αδύνατη τη λειτουργία τους. Τις τελευταία ημέρες εξαντλήθηκαν  και τα αποθέματα που είχαν.

Το «βουνό των Κενταύρων» είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον χειμώνα, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με 15.000 κλίνες εκ των οποίων 7.500 ξενοδοχειακές, 6.000 περίπου ενοικιαζομένων δωματίων και περίπου 2.500 κλίνες σε καταλύματα βραχυχρόνια μίσθωσης ζούσε πριν τις πλημμύρες,   μια πολύ ικανοποιητική σεζόν καθώς είχε πιάσει τις κρατήσεις αλλά και τα έσοδα του 2019. Η ζήτηση ήταν υψηλή και διαμόρφωσε και καλές τιμές.

Το Πήλιο φέτος το καλοκαίρι υποδέχθηκε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες με τις πληρότητες να αγγίζουν το 100% από Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και πάρα πολλούς Ισραηλινούς. Επίσης έχει πολύ ανεπτυγμένο και τον εναλλακτικό τουρισμό όμως περιπατητές κλπ οι οποίοι επιμένουν ακόμη και τώρα να θέλουν να έρθουν στη περιοχή όπως επισημαίνει  ο κ Λεβέντης.  Δεν μπορούμε όμως να το «επιτρέψουμε» αυτό γιατί δεν λειτουργούν οι υποδομές. Γι αυτό τους ξένους επισκέπτες μας τα τουριστικά γραφεία τους στέλνουν σε άλλες  περιοχές όπως το Μέτσοβο ή  την Πιερία προσθέτει.

Καταστροφή υποδομών

Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν όχι μόνο τις υποδομές αλλά και την τουριστική σεζόν για τις ξενοδοχειακές μονάδες. Ξεκινήσαμε όχι πολύ καλά τον Απρίλιο  μέχρι και τον Ιούνιο, όμως ο  Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν πολύ δυνατοί. Ελπίζαμε και σε ένα πολύ καλό Σεπτέμβριο όπως έδειχναν οι κρατήσεις, που θα βοηθούσαν τις μονάδες να βγάλουν τα «σπασμένα»προηγούμενων χρόνων και θα ξεπερνούσαμε τα επίπεδα του 2019.  Όμως πάθαμε μεγάλη ζημιά συνεχίζει ο κ Λεβέντης και ζητά την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να έρθουν γρήγορα οι αποζημιώσεις προς τις επιχειρήσεις.

Χρειάζονται κινήσεις αστραπή υπογραμμίζει τόσο για να αποκατασταθεί  το οδικό δίκτυο όσο και  να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για μα είναι έτοιμες για να μην χαθεί και η επόμενη σεζόν.

Οι τουριστικοί πράκτορες

Εκτός από τους ξενοδόχους του Πηλίου την αγωνία τους για το πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός στις πληγείσες περιοχές εκφράζει και  η ομοσπονδία τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας, FedHATTA

Σε επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία, η FedHATTA υπογραμμίζει την απουσία συντονισμού για την έγκαιρη μεταφορά των τουριστών σε άλλες περιοχές που δεν επηρεάζονται από τα καιρικά φαινόμενα, ή στα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments